Alarmant! Aproape 3.260 de minori au fost dati disparuti in ultimul an

Dată publicare: 25-05-2010 00:00
Dată actualizare: 06-05-2012 09:03


In aceasta lume nebuna, plina de lipsuri, copiii sunt cei mai expusi. Cum parintii nu mai au timp sa stea cu ochii pe ei pentru ca sunt toata ziua la serviciu, cei mici dispar de acasa.

Unii sunt rapiti, iar altii pleaca pur si simplu in lume. Sunt deja cu 5% mai multi decat anul trecut. Pentru a trage un semnal de alarma, organizatia "Salvati copiii" si politistii lanseaza o noua campanie.

Din ce in ce mai multi copii prefera sa rabde de foame sau de frig pe strazi decat sa stea cu parintii, spun cu teama specialistii.

Copiii nu dispar doar din cauza abuzurilor, ci si pentru ca de la un punct vor sa fie independenti.

"Sunt mai multe cazuri de copii inregistrati ca disparuti, cam cu 200 in plus fata de anul trecut", spune Gabriela Alexandrescu, presedinte "Salvati copiii".

Din aprilie 2009 si pana astazi aproape 3.260 de minori au ales sa traiasca departe de ai lor. Cei mai multi sunt din Moldova si din zona de sud a tarii. Din pacate, 342 nu au fost gasiti nici pana acum.

Multe dintre cazuri au fost prezentate si in campania Stirilor Pro TV, "Tu stii ce mai face copilul tau?". In spiritul acesteia, organizatia "Salvati Copiii" si Politia Romana lanseaza programul de informare si constientizare a populatiei: "Stii unde este copilul tau?"

Tags: campanii, copii,


VIDEO PROTVPLUS.RO