Ajutoare de Craciun pentru 140 000 de varstnici: ulei, carne, cozonac

Ultima actualizare: 14-04-2012 19:58

Pentru multi dintre pensionarii Romaniei, "Sarbatori fericite" inseamna o coada lunga, care ii duce in fata unui ghiseu cu ajutoare de la sponsori.

Varstnicii nostrii se incoloneaza zilele acestea ca sa primeasca un cozonac, un kilogram de faina, o ciocolata si un pui pentru Craciun. Ca sa evite aglomeratia, administratorii caselor de ajutor reciproc au incercat sa faca si programari.

Carnetul cu taxa de membru platita la zi e pasaportul spre cei ce impart alimente donate de sponsori. In gerul cumplit asteapta cu capul plecat, in fata casei de ajutor reciproc, oameni cu pensii sub 600 de lei.

Parinti si bunici ajunsi sa lupte singuri cu viata, la 80 si mai bine de ani, semneaza cu maini inghetate pentru pachetul de hrana. Strecoara cu grija sacosa in pungi aduse de-acasa.

Cele 50 de case de ajutor reciproc din tara dau de pomana un Craciun cat de cat fericit. Pachetele valoreaza intre 25 si 50 de lei, depinde cum au fost primite de la sponsori.

Peste 140.000 de pensionari platitori de cotizatii primesc, in aceste zile, pachete de Craciun. Problema este, spun administratorii, ca in ianuarie, februarie, martie toti sponsorii dispar, ca si cum acesti oameni ar inceta sa existe. Insa oricare dintre noi poate hrani speranta unui batran nevoias ca nu-si va petrece ultima parte a vietii cu mana intinsa, pe strada.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO