Aglomeratie post Valentine's Day! Traficul pe DN1, de cosmar

Dată publicare: 15-02-2009 00:00
Dată actualizare: 15-09-2012 18:15


Haos duminica pe DN1, unde soferii au stat si cu orele in cozi chinuitoare. Turistii au schiat, s-au distrat, dar apoi aglomeratia de pe partii s-a mutat pe sosea. A fost nebunie dupa-amiaza intre Predeal si Sinaia, dar si la Poiana Brasov.


Dupa un week-end plin de zapada, care a inviorat din nou partiile si hotelurile, cei aproape 20.000 de turisti care au ales muntele au plecat spre casa. S-a dovedit, un drum extrem de lung pentru cei mai multi. 

Intre Predeal si Sinaia, unde a fost cel mai aglomerat, s-a mers cu viteza melcului. Cei care reuseau sa circule cu mai mult de 20 de kilometri pe ora s-au putut considera fericiti. 

De altfel, nebunia a inceput de la Brasov, unde politistii au ales chiar o solutie extrema: au deviat traficul pe ruta ocolitoare DN1 A, Cheia - Valenii de Munte, spre disperarea multor soferi.

Dupa numarul mare de turisti, politistii s-au asteptat la un trafic de cosmar. N-au avut insa o misiune usoara. Multi soferi au refuzat sa faca zeci de kilometri in plus, doar ca sa evite aglomeratia. Cei care au fost prinsi intre Predeal si Sinaia au fost si mai suparati. Nici macar nu aveau de ales.

Cu cateva ore mai devreme, cand soseaua era inca libera, pe partii era nebunie: sute de turisti cu schiuri, snowboarduri sau saniute. 

La Predeal a nins si duminica, iar stratul de zapada a depasit 40 de centimetri. In Poiana Brasov a fost plin de turisti din Marea Britanie.

Si in Bihor, sute de oameni au fugit pe partii. Altii au ales ineditul si s-au dus la Baile Felix. N-au rezistat tentatiei de a sta in costum de baie, inconjurati de zapada.

A fost un week-end profitabil, spun hotelierii, care spera ca vremea sa mai tina cu ei, macar inca cateva saptamani.

Tags: turism, schi, trafic,


VIDEO PROTVPLUS.RO