Afla aici care sunt bolile care pot duce la infertilitate

Dată publicare: 18-09-2008 00:00
Dată actualizare: 03-10-2012 07:24


Bebelus

Statisticile medicale arata ca 10-15% din cuplurile aflate la varsta reproducerii nu pot avea copii. Se pare ca cei care poarta "vina" sunt in principal barbatii.


In prezent, doar in 40% din situatii infertilitatea este atribuita femeii, printre cauze numarandu-se avorturile, utilizarea metodelor contraceptive sau varsta inaintata la care s-au casatorit.

Disfunctiile sexuale, leziuni organice la nivelul sistemului nervos central, amenoreea (lipsa menstruatiei), menstruatiile neregulate, obstructia tubara (anexita cronica) si anovulatia (lipsa ovulatiei) sunt doar cateva din problemele care duc la infertilitate feminina.

In ceea ce ii priveste pe barbati, statistica arata ca infertilitatea este cauzata in primul rand de nivelul crescut al toxinelor din mediu.

Cateva boli care pot duce la duce la infertilitate sunt: leziunile testiculare, orhita (inflamatia testiculului), operatii la nivelul testicolelor si scrotului, bolile cu transmitere sexuala (gonoree, sifilis, etc.), produsii toxici (plumb, acid boric), drogurile (heroina, metadona) si fumatul - mai mult de doua pachete pe zi (ceea ce duce la scaderea numarului spermatozoizilor).

Inca nu s-a dovedit stiintific daca stresul afecteaza in mod direct fertilitatea, insa medicii recomanda, pe cat posibil, eliminarea acestuia.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO