Adoptii in strainatate pentru sute de caini de la noi. Cum vor mai multi oameni cu suflet nobil sa le ajute pe patrupede

Ultima actualizare: 19-03-2016 06:57

Sute de caini fara stapan, bolnavi sau cu nevoi speciale si-au gasit in sfarsit un camin. Dar nu in Romania, ci in vestul Europei. Din Timisoara spre exemplu pleaca anual sute de animale in aceasta situatie.

Oamenii care ii gasesc si ii trimit in strainatate pot verifica oricand daca animalul traieste in conditii bune si este bine ingrijit. Iar daca li se pare ceva in neregula, il pot retrage din familia adoptiva.

"Teddy, zi tu ca tu esti un baiat atat de cuminte. Si tu Editu? El a fost gasit acum doua saptamani in Lugoj, langa o cale ferata, cu piciorul din fata sa zicem taiat." o femeie vorbeste cu cainii ei.

Denisa este din Timisoara si pana acum a salvat de la moarte zeci de caini. I-a dus la veterinar, a asteptat pana li s-au vindecat ranile, apoi a luat legatura cu mai multe asociatii pentru protectia animalelor din strainatate. Aceste organizatii au dat apoi cainii spre adoptie unor oameni dornici sa le salveze. Familiile sunt verificate cu simt de raspundere.

Denisa Munteanu, iubitoare de animale: "Asociatiile de dincolo merg si fac un homecheck, cum se zice peste hotare, adica o verificare a locuintei, a familiei, pentru a vedea cat de capabili sunt pentru a ingriji un animal."

Tedy este un catel nevazator, cu diabet, care a fost gasit pe strada. In tara nu a vrut nimeni sa ii ofere un camin din cauza cheltuielilor mari cu medicamentele si hrana speciala.

"Pentru Teddy avem o veste buna, ca va pleca in Anglia la o asociatie de caini orbi, care i-a oferit o sansa." spune Denisa.

Tot la Timisoara, o asociatie ofera sterilizari gratuite pentru cainii metisi.

Alina Vacaru, presedinte PetHope: "Iubitorii de animale din strainatate cu siguranta au auzit, vad, care e situatia in Romania, care este una dramatica. Dupa ani buni de adunat caini de pe strazi, am reusit sa facem preventie."

In prezent, numai pe strazile din Timisoara sunt peste 5.000 de caini fara stapan.
 

Citeste și...
Parteneri