Povestea lui Daniel: Zace de un an in spital pentru ca nu are un parinte care sa dea o semnatura

Ultima actualizare: 24-11-2012 00:16

Povestea lui Daniel, un baietel de un an si jumatate, care zace intr-un spital din Timisoara, grav bolnav de inima, a impresionat o tara intreaga.

Abandonat de mama inca de la nastere, nu a putut fi operat pana acum, pentru ca lipsea acordul unui parinte sau al unui tutore legal. Cand a aflat una ca asta, o femeie cu suflet din Targu Mures s-a oferit sa-l preia in plasament de urgenta. Chiar si asa, dosarul treneaza din vina asistentilor maternali care intarzie toata procedura.

De cand s-a nascut, Daniel nu a parasit niciodata spitalul. Din cauza unei malformatii la inima, sangele nu i se oxigeneaza corect, iar baietelul oboseste dupa cativa pasi. Pielea aproape i se albastreste si poate lesina in orice moment.

Mihai Gafencu, purtator de cuvant Spitalul de Copii "Louis Turcanu",Timisoara: "Copilul este evaluat cardiologic, are indicatie operatorie chirurgicala. Singura problema este programarea pentru operatie si mai ales persoana insotitoare".

Acest copil trebuie operat cat mai repede. O spun chiar medicii care l-au avut in grija de mai bine de un an de zile. Cu toate acestea, de la Directia pentru Protectia Copilului Timis primim un raspuns halucinant: interventia chirurgicala nu trebuie facuta acum si asteptam un moment oportun.

Femeia din Targu Mures care vrea sa-l ajute pe Daniel stie ca in astfel de situatii timpul poate fi un inamic de temut. Dar asistentii sociali bat pasul pe loc: "Am sunat la Directia pentru Protectia Copilului si mi s-a spus ca nu ar mai fi nevoie ca baietelul sa fie operat. Am facut ieri o solicitare catre ei, le-am trimis-o prin fax. Nu mi-au dat niciun raspuns".

In cele din urma am primit o explicatie.

Smaranda Marcu, purtator de cuvant DGASPDC Timis: "Va ramane in spital atata timp cat este nevoie. Va fi operat atunci cand medicii vor decide ca este momentul si ca starea sa de sanatate impune interventia chirurgicala".

Membrii unei fundatii care vor sa-l ajute pe Daniel sunt si ei revoltati de intarzierea formalitatilor.

Simona Czudar, presedinte Asociatia "Ador Copiii", Timisoara: "Exista o familie interesata pentru a-l lua in plasament de urgenta. Cererea i-a fost respinsa pe motiv ca nu mai are nevoie de interventie chirurgicala".

Cei de la Protectia Copilului din Capitala sustin ca vor verifica acest caz.

Pana se vor lamuri lucrurile, viata acestui copil continua sa atarne de un fir de ata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO