A vândut o mașină, apoi s-a trezit dat în urmărire în Germania. Ce a pățit un polițist român


Ultimul update: Duminica 12 Ianuarie 2020 10:33
Data publicarii: Duminica 12 Ianuarie 2020 08:27
Categorie: Stiri Sociale

Un polițist de 35 de ani din Târgu Jiu a ajuns în arest în baza unui mandat european emis de autoritățile din Germania care cer extrădarea lui.

Agentul este acuzat că ar fi implicat în comiterea unor furturi peste hotare, dar el susține că nu a plecat din țară în ultimii ani.

Potrivit anchetatorilor germani, în septembrie 2018, polițistul din Târgu Jiu ar fi fost într-o localitate din Bavaria și ar fi comis mai multe furturi împreună cu alți români, trimiși și ei în spatele gratiilor.

Avocata bărbatului susține însă că acesta era acasă în acea perioadă și că nu a mai ieșit din țară de câțiva ani.

Mioara Văduva, avocat: ”Atât pe 19, cât și pe 20, 21 și 22 și a folosit cardul la diverse cumpărături și, cel e mai important, a cumpărat medicamente și mâncare pentru câinele pe care îl are la serviciu, este conductor de câine la Poliția municipiului Târgu Jiu. Familia este disperată. Nu înțelege nimeni ce se întâmplă."

Soția polițistului: "A fost în țară, cu mine, nu am fost plecați din țară deloc, nici măcar până la graniță, cu atât mai mult că a fost de serviciu."

La mijloc ar fi o încurcătură, după cum arată primele date din dosar. Cu o lună înainte de comiterea furturilor, polițistul a vândut o dubă unui bărbat, care nu a înmatriculat-o, însă, pe numele sau.

Chiar mașina cu pricina a fost folosită apoi în timpul spargerilor. Și astfel anchetatorii străini au ajuns la agentul din Târgu Jiu.

Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj: "Bărbatul a fost prezentat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova și ulterior instanței pentru dispunerea măsurilor legale."

Deocamdată, instanța a dispus ca polițistul să rămână în spatele gratiilor până pe 23 ianuarie.

Mioara Văduva, avocat: "Am formulat deja contestație pentru a merge la Înalta Curte, pentru a explică că este o gravă eroare judiciară."

Până la clarificarea lucrurilor, polițistul a fost suspendat.

El se va putea întoarce la muncă doar dacă își va dovedi nevinovăția sau autoritățile germane vor renunta la acuzațiile de complicitate la furt calificat formulate împotriva sa.

Un britanic a rămas fără BMW-ul de 50.000 de euro după ce a intrat în România
Un polițist din Târgu Jiu este dat în urmărire în Germania. Ce infracțiuni a comis
Cariera de polițist, la mare căutare. Peste 9.300 de tineri vor să lucreze în MAI
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33