A vândut o mașină, apoi s-a trezit dat în urmărire în Germania. Ce a pățit un polițist român

Ultima actualizare: 12-01-2020 10:33

Un polițist de 35 de ani din Târgu Jiu a ajuns în arest în baza unui mandat european emis de autoritățile din Germania care cer extrădarea lui.

Agentul este acuzat că ar fi implicat în comiterea unor furturi peste hotare, dar el susține că nu a plecat din țară în ultimii ani.

Potrivit anchetatorilor germani, în septembrie 2018, polițistul din Târgu Jiu ar fi fost într-o localitate din Bavaria și ar fi comis mai multe furturi împreună cu alți români, trimiși și ei în spatele gratiilor.

Avocata bărbatului susține însă că acesta era acasă în acea perioadă și că nu a mai ieșit din țară de câțiva ani.

Mioara Văduva, avocat: ”Atât pe 19, cât și pe 20, 21 și 22 și a folosit cardul la diverse cumpărături și, cel e mai important, a cumpărat medicamente și mâncare pentru câinele pe care îl are la serviciu, este conductor de câine la Poliția municipiului Târgu Jiu. Familia este disperată. Nu înțelege nimeni ce se întâmplă."

Soția polițistului: "A fost în țară, cu mine, nu am fost plecați din țară deloc, nici măcar până la graniță, cu atât mai mult că a fost de serviciu."

La mijloc ar fi o încurcătură, după cum arată primele date din dosar. Cu o lună înainte de comiterea furturilor, polițistul a vândut o dubă unui bărbat, care nu a înmatriculat-o, însă, pe numele sau.

Chiar mașina cu pricina a fost folosită apoi în timpul spargerilor. Și astfel anchetatorii străini au ajuns la agentul din Târgu Jiu.

Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj: "Bărbatul a fost prezentat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova și ulterior instanței pentru dispunerea măsurilor legale."

Deocamdată, instanța a dispus ca polițistul să rămână în spatele gratiilor până pe 23 ianuarie.

Mioara Văduva, avocat: "Am formulat deja contestație pentru a merge la Înalta Curte, pentru a explică că este o gravă eroare judiciară."

Până la clarificarea lucrurilor, polițistul a fost suspendat.

El se va putea întoarce la muncă doar dacă își va dovedi nevinovăția sau autoritățile germane vor renunta la acuzațiile de complicitate la furt calificat formulate împotriva sa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO