A renunțat la o carieră promițătoare în Germania, pentru a-i trata pe bistrițeni
Din 2016, Spitalul Județean de Urgență Bistrița are specialist pe chirurgie plastică și micro-chirurgie reparatorie.
Mihaela Ioana Albu are 35 de ani, este din Aleșd, iar din 2016 este primul medic specializat pe chirurgie plastică și micro-chirurgie reparatorie pe care l-a avut vreodată Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Tânărul medic a renunțat la o carieră în Germania, pentru a profesa la Bistrița. Mihaela Ioana Albu s-a pregătit în Cluj-Napoca, având ocazia să petreacă doi ani de rezidențiat (în perioada 2014-2016) în Germania, relatează bistriteanul.ro.
Alegeri 2024
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
18:39
USR acuză: Ministrul de Interne folosește poliția pentru a-i sancționa pe fanii lui Lasconi pentru mesajele de pe Facebook
În 2016, însă, a luat decizia de a se întoarce în România.
„Germania m-a fascinat mereu. Am avut posibilitatea să rămân. Nu am rămas acolo, pentru că am început să simt că nu mai am viață socială și nu mă regăseam din punct de vedere personal. Profesional pot spune că aveam de toate. Nu am reușit să mă simt ca și acasă. Și aici programul a devenit încărcat, dar am libera alegere cât îmi depășesc programul de zi cu zi”, a declarat Mihaela Ioana Albu.
Medicul face, în medie, 500 de operații anual. Unele dintre ele rivalizează cu cele care au loc în marile centre universitare din țară.
„Am avut un pacient din Sibiu cu o infecție osoasă veche, cronică. Din ce am înțeles eu s-a adresat și altor centre și i s-a propus amputarea, după care a fost în străinătate, unde i s-a propus aceeași operație care i-am propus-o și eu, însă la un preț mult prea mare și atunci s-a decis să vină în Bistrița. S-a înlocuit porțiunea de os cu o bucată luată de la gamba opusă, s-a luat cu vasele de sânge, cu artera, cu vena și s-a anastomozat la celălalt picior. Estimativ 12 ore a durat intervenția, am avut două asistente care m-au ajutat și un coleg ortoped cu care am colaborat pentru fixarea osului. Acum merge pe picioarele lui”, a povestestit specialistul.