A pierit traditia sau s-a dus curajul? Bataia de la Ruginoasa n-a avut loc

Ultima actualizare: 24-10-2012 22:54

Pentru prima oara in 20 de ani, localnicii din Ruginoasa, Iasi, nu s-au mai batut in celebra infruntare dintre cele doua cete: din deal si din vale.

Tinerii sunt renumiti pentru violenta lor, iar in urma cu 4 ani au atacat inclusiv membrii trupelor speciale de Politie, care incercau sa-i desparta. Vineri, insa, localnicii s-au adunat degeaba. Lupta nu a mai avut loc.

Ceata din Vale s-a autoproclamat invingatoare, dupa neprezentarea la lupta a celor din deal, care au primit rusinosul apelativ "porcimea". Anul trecut, luptele erau strasnice.

Anul acesta, desi au pregatit strategia de atac pentru traditionala bataie cu multe zile inainte, localnicii mascati, iesiti pe ulite cand inca soarele nici nu rasarise, nu au reusit sa dea ochii cu banda rivala.

Dupa trei ore de asteptare, vreme in care politia si jandarmeria nu au scapat din ochi niciun participant la eveniment, atmosfera parea la fel de pasnica.

Localnicii incercau sa gaseasca explicatii. Aproape 2.000 de spectatori au plecat dezamagiti acasa.

La Ruginoasa circula zvonul ca primarul le-a promis bani celor doua cete ca sa nu se mai bata. Edilul dezminte, insa, informatia si crede ca probabil oamenii s-au plictisit de obiceiul sangeros.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO