A început Festivalul TIFF. Ploaia a stricat planurile organizatorilor pentru deschidere

Ultima actualizare: 01-06-2019 09:48

Festivalul Internațional de Film Transilvania a ajuns la majorat, adică la a 18-a ediţie. Din păcate, gala de deschidere a fost perturbată de vremea rea. Ploaia i-a cam udat pe spectatori, iar planurile organizatorilor au fost date peste cap.

Aceştia au fost nevoiţi să-i trimită pe cei 3.000 de fani care au venit în centrul Clujului, în patru săli din oraş. Chiar şi aşa, cinefilii sunt încântaţi de festival.

Spectatorii nu au apucat bine să păşească pe covorul roşu întins în Piaţa Unirii din Cluj, ca o ploaie puternică şi-a făcut de îndată resimţită prezența, iar organizatorii festivalului au fost nevoiţi să îi mute pe oameni în patru locaţii din oraş.

Ediţia a 18-a a Festivalului Internaţional de FIlm Transilvania a debutat cu filmul "Parking" în regia lui Tudor Giurgiu.

Tudor Giurgiu, director TIFF: "L-am filmat în Spania acum doi ani şi vorbeşte despre probleme care care ne dor, despre migraţie, români care au plecat de mult din ţară".

Regizorul Michel Gondry, premiat cu un Oscar în anul 2005, a adus în România un studio cinematografic unde, cei prezenţi la TIFF, îşi pot crea propriile producţii.

Michel Gondry, regizor francez: "Este o idee foarte bună pentru că sunt readuse la viaţă. Le poţi urmări pe calculator, dar să le proiectaţi pe marile ecrane vor fi din nou în viaţă".

Festivalul din Cluj va ţine 10 zile.

Leon van der Merwe, director Festivalul de Film Cape Town: "Iubesc TIFF. Îmi place vibraţia publicului, este mult mai diferit faţă de ce avem noi în sudul Africii".

Organizatorii festivalului speră ca şi anul acesta peste 100.000 de cinefili să ia parte la "fenomenul TIFF".

Tudor Giurgiu, director TIFF: "Anul acesta la TIFF vom vedea multe filme franceze, chinezeşti, dar cea mai aşteptată secţiune e zilele filmului românesc, unde avem premiere mondiale".

Sâmbătă seară, TIFF va fi gazda unui oaspete venit de la Hollywood: Nicolas Cage, care va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuţia Adusă Cinematografiei Mondiale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO