A inceput cursa bobocilor. De astazi se fac inscrieri la scoala la clasa I

Ultima actualizare: 15-10-2012 05:19

La scolile centrale si cu invatatori renumiti a fost concurenta acerba intre familii pentru un loc in clasa intai. In prima zi de inscrieri, unii directori se pot lauda ca au acoperit toate locurile in doar doua ore.

La polul opus avem scolile de cartier, unde nu exista nici macar un copil pe lista bobocilor.

Prima zi de inscriere a fost si prima batalie pentru scolile cu renume, atat din Bucuresti, cat si din tara. Unii s-au invoit de la serviciu. Si la scoala 27 din Brasov, toate cele patru clase au fost deja acoperite.

Parintele este liber sa opteze pentru ce scoala vrea, iar scoala e libera sa il refuze daca depaseste plafonul. Inscrierile continua pana pe 6 mai, cand scolile sunt obligate sa afiseze situatia dosarelor, raportata la numarul de locuri disponibile. Apoi, parintii bobocilor de deasupra liniei pot sta linistiti.

Ceilalti vor astepta ca cineva sa se razgandeasca sau isi vor lua dosarul ca sa-si incerce norocul in alta parte. Adica la periferie.

In primul rand, nu uitati ca puteti depune dosarul pentru clasa intai la mai multe scoli. Nu le excludeti din start pe cele din apropierea casei. Pana la urma, acesta este cel mai important criteriu de admitere pentru boboci.

Poate fi macar o rezerva, daca in celelalte scoli sunteti respinsi. Apoi, puteti opta, tot cu sanse mari, pentru o scoala aflata in zona unde lucreaza unul dintre parinti. Pentru departajare, e de mare ajutor ca un frate sau o sora a celui mic sa fie deja cursant acolo.

In lipsa acestor conditii, va fi extrem de greu ca bobocul sa inceapa scoala acolo unde doriti, adica ... o veste proasta pentru directorii obisnuiti sa ajute "pilele" sa se inscrie, contra unor asa-zise atentii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO