A fost la un pas de a-și pierde viața din cauza ciupercilor culese din pădure
Atenţie la bureţii sălbatici! Un bărbat de 32 de ani, din Bacău, a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, după ce a mâncat o tocană făcută din ciuperci culese de el, din pădure.
În stare extrem de gravă, omul a fost transferat de urgenţă la spital, în Iaşi. Şansa lui a fost - spun medicii - că primele simptome au apărut foarte repede, iar printr-o metodă specială de dializă au reuşit să elimine o mare parte din toxine.
Bărbatul povesteşte că a cules ciupercile din pădure, le-a gătit şi le-a mâncat, convins că sunt comestibile. La câteva ore, au început durerile abdominale şi, speriat, omul a sunat la salvare.
Iulian Ambrosie, pacient: "Am cules nişte ciuperci. Am mai cumpărat şi o cutie din magazin, le-am amestecat şi am făcut tocană şi am mâncat. După aceea, cam după 12 ore, mi-a venit rău. Am sunat la salvare, la Bacău, dar nu au avut ce să-mi facă şi m-au trimis la Iaşi. Dacă nu ajungeam aici, nu mai eram în viaţă."
Din cauza stării grave, doctorii din Iaşi au decis că cea mai bună cale de a-l salva: dializă hepatică, o procedura prin care, în două şedinţe, i-au fost eliminate, în bună parte, toxinele. Această intervenţie poate avea rezultate doar dacă pacienţii cu intoxicaţii ajung rapid la spital.
Doctorii recomandă precauţie tuturor culegătorilor de ciuperci. Pacientul este acum în stare stabilă.