Jumatate dintre copiii din Romania sunt batuti de parinti. Educatie facuta cu batul, cureaua sau lingura de lemn

Ultima actualizare: 08-06-2014 07:07

Aproape jumatate dintre copiii romani au marturisit ca au fost batuti de parinti, cel putin o data, cu batul, cureaua sau lingura de lemn. Mai rau, un adult din 5 inca mai crede ca bataia este rupta din Rai.

Aceste concluzii se desprind dintr-un studiu al organizatiei Salvati Copiii, care arata cat de frecvent ajung cei mici in postura de victime ale parintilor care ar trebui sa le ofere protectie.

Sunt 10 ani de cand Romania are o lege care interzice orice forma de violenta asupra minorilor. Si totusi, cifrele arata ca suntem departe de schimbarea mentalitatii.

Sub protectia anonimatului, 38 la suta dintre parintii intervievati admit ca isi bat copiii. Si nu vorbim aici doar de o palma:

18 la suta parinti s-au obisnuit sa rezolve problemele nu cu duhul blandetii, ci cu batul sau cu nuiaua. In 13 la suta din cazuri, cureaua este instrumentul de corectie pe care il folosesc tatii. Iar 8 la suta dintre mame- in special din mediul rural- isi lovesc copiii cu lingura de lemn.

Raspunsurile minorilor arata ca in 3 la suta dintre familii apare si abuzul sexual. In schimb, doar un adult din 200 recunoaste acest comportament pe care legea il sanctioneaza cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO