5 bombe de aviaţie din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite pe un șantier

Dată publicare: 10-12-2017 12:57
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


bombe Galați

Cinci bombe de aviaţie din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite de nişte muncitori care lucrau pe un şantier de construcţii din satul Costi din vecinătatea municipiului Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, după un anunț la 112, la faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică de la Detaşamentul de pompieri Galaţi.

Aceștia au transportat în poligonul Râpa Galbenă din comuna Braniştea în vederea distrugerii, patru bombe de aviaţie exploziv brizante - dintre care două de 50 kilograme şi două de 100 kilograme - precum şi o bombă de aviaţie incendiară cu napalm.

"Bombele incendiare nu pot fi depozitate, ci trebuie distruse imediat. De aceea, sâmbătă seara, toate cele cinci bombe au fost detonate în deplină siguranţă la poligonul Râpa Galbenă. La faţa locului au fost continuate activităţile de depistare, dar nu au mai fost găsite alte elemente de muniţie", a precizat Chiriţă, potrivit Agerpres.

În urmă cu aproximativ o lună şi jumătate pirotehniştii militari au descoperit, tot în satul Costi, alte două bombe de aviaţie incendiare, cu napalm, de 50 kilograme fiecare.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO