15 elevi, dusi la spital pentru ca s-au simtit rau dupa o slujba facuta de un preot in scoala

04-10-2013 15:05


Un numar de 15 elevi cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, de la o scoala din Prahova, au inceput sa se simta rau, dupa ce preotul a facut o slujba in incinta unitatii de invatamant, 13 dintre copii fiind preluati de ambulante si transportati la spital.

O slujba tinuta de un preot intr-o scoala din Prahova a avut un final neasteptat.

Jumatate dintre elevii care asistau pe hol la ritual s-au simtit rau si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Parintii cred ca li s-a tras de la fumul de tamaie, insa slujitorul Domnului spune ca nu a folosit asa ceva. 12 copii au fost dusi la spital cu ameteli, varsaturi si dureri de cap.

Pentru ca samabata este "ziua profesorului", dascalii din Targsorul Vechi au tinut ca preotul sa tina o slujba de sfintire a scolii. In scurta vreme, copiilor prezenti li s-a facut rau si curtea s-a umplut de ambulante.

"Catorva copii li s-a facut rau am inteles ca unora li s-a datorat faptului ca n-au mancat. Spuneau ca le e rau, au lesinat au vomitat, si-au pierdut constienta.", a declarat Emiliana Dumitrescu, directorul scolii gimnaziale din Targusorul Vechi.

Medicii de la SMURD le-au acordat copiilor primul ajutor. Ei spun ca 14 dintre ei aveau simptome diferite - ameteli, varsaturi si dureri de cap.

Preotul spune ca nu a mai trait astfel de momente, dar insista ca nu a folosit tamaie in slujba respectiva.

- Am avut un carbune care nu s-a aprins.
- Spirite rele?
- Noi credem in existenta lor si cateodata isi fac simtita prezenta, dar nu putem sa spunem ca in aceasta situatie a fost vorba de asa ceva, poate sunt motive medicale.

Politistii au deschis o ancheta, si incearca sa afle exact ce s-a intamplat.

Tags: elevi, slujba, preot,

VIDEO PROTVPLUS.RO