100 de ONG-uri si cetateni se impotrivesc referendumului pentru redefinirea familiei: "Nu votam libertatile"

×
Codul embed a fost copiat

"Referendumul de modificare a Constitutiei pentru redefinirea familiei nu trebuie sa aiba loc", sustin o suta de ONG-uri si cetateni.

Acestia s-au adunat in Platforma pentru Drepturi si Libertati "Respect" si se opun initiativei Coalitiei pentru Familie.

Motivul, drepturile si libertatile romanilor nu se pot supune unui referendum pentru ca riscam sa distrugem democratia.

Societatea civila va incerca sa-i convinga pe senatori sa respinga referendumul. Pana in acest moment, Coalitia pentru Familie a refuzat sa comenteze aceasta initiativa.

Platforma pentru Drepturi si Libertati a fost prezentata la Bucuresti de cativa membri.

Citește și
31 de ambasadori sustin comunitatea LGBTI din Romania
31 de ambasadori se opun Coalitiei pentru Familie. Mesajul transmis de Ziua impotriva Homofobiei
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cristian Parvulescu, presedintele PRO Democratia, a comparat Referendumul cu ascensiunea la putere a lui Hitler si sustine ca strangerea celor 3 milioane de semnaturi s-a facut cu implicarea preotilor.

Cristian Pîrvulescu, presedintele PRO Democratia: "Romania trebuie sa decida daca vrea spre Europa sau spre Rusia. Nazismul s-a instaurat prin referendum. A fost o forma de institutionalizare. Ati vazut corturi? Preotii au fost obligati sa stranga semnaturi."

Redefinirea familiei ca uniunea formata dintr-un barbat si o femeie, nu ca doi soti, cum scrie in prezent in Constitutie, deschide o cutie a Pandorei, sustin si ceilalti membri ai platformei.

Acestia sustin ca relatia statului cu familia este stabilita deja, exista drepturi si raspunderi juridice reglementate in zeci de acte. Astfel, nu este clar ce se va intampla cu familiile divortate, familiile formate dintr-un singur parinte sau familiile formate din concubini.

Oana Marinescu, membrul platformei "Respect": "Ma simt vizata. Am o familie monoparentală. Acum trebuie sa explic copilului ca familia mea este perfecta. Nu exista niciun partid care sa apere drepturile cetatenesti. Daca alegem sa tacem si sa ignoram. Ne va fi mai dificil sa corectam ceva."

Asa ca membrii Platformei vor sa-i convinga pe senatori sa nu voteze ca referendumul sa aiba loc. Spun ca vor bate la usile senatorilor si vor discuta cu ei sa le explice pericolele care ar putea aparea. In plus, le cer oamenilor sa semneze un manifest anti referendum.

Mircea Toma, Active watch: "Nu avem violenta fizica, dar se va ajunge. 3 milioane uita ca si ei sunt niste minoritati. Pot fi victimele acestei filosofii. Nu votam libertatile. Riscul este ca nu e bine. Fetelor veti putea purta voal. Batic."

Oana Baluta, platforma Demos: "Dupa asta ar putea aparea demers pentru interzicerea accesului femeilor la întreruperea de sarcini."

Camera Deputatilor a aprobat Referendumul, iar camera decizionala este Senatul. Daca senatorii vor adopta solicitarea Coalitiei pentru Familie, Referendumul privind redefinirea familiei in Constitutie ar trebui organizat in 30 de zile de la vot.

Coalitia pentru Familie a refuzat deocamdata sa comenteze declaratiile Platformei Respect.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
"Familia traditionala" a incins spiritele in USR. Nicusor Dan, in razboi deschis cu grupul lui Cristian Ghinea

Modificarea Constitutiei solicitata de Coalitia pentru Familie potrivit careia, in Romania, familia se intemeiaza doar pe uniunea dintre un barbat si o femeie a tulburat apele in USR.

31 de ambasadori se opun Coalitiei pentru Familie. Mesajul transmis de Ziua impotriva Homofobiei
31 de ambasadori se opun Coalitiei pentru Familie. Mesajul transmis de Ziua impotriva Homofobiei

31 de reprezentante diplomatice la Bucuresti isi exprima sprijinul si solidaritatea fata de comunitatea LGBTI din Romania

Reactii negative dupa ce deputatii au spus NU familiilor gay de Ziua Europei.
Reactii negative dupa ce deputatii au spus NU familiilor gay de Ziua Europei."Singura tara europeana care face un pas inapoi"

Deputatii si-au dat marti acceptul pentru organizarea unui referendum prin care va fi revizuita Constitutia. Familia ar putea fi definita ca uniunea dintre un barbat si o femeie si nu intre soti.

Membru al comunitatii gay amenintat prin telefon:
Membru al comunitatii gay amenintat prin telefon: "Ce drepturi vrei? Te caut si te omor". Spre cine se indreapta suspiciunile

"Ce drepturi vrei tu? Aici esti in Romania, te caut si te omor!" - aceasta este amenintarea socanta primita de un membru al comunitatii gay.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.