1 Aprilie - Ziua Pacalelilor. Ce pățește cel care nu pune la cale o farsă în această zi

Dată publicare: 31-03-2018 20:56
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


1 Aprilie - Ziua Pacalelilor

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor, este însoţită de o serie de superstiţii, provenite din toate colţurile lumii.

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. Celebrarea Zilei Păcălelilor îşi are originile în Franţa, în secolul al XVI-lea, când a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Vestea noului calendar s-a răspândit încet, iar cei care continuau să sărbătorească anul nou de 1 aprilie era consideraţi ″păcăliţii de 1 aprilie″.

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. În Franţa este numită Poisson d’Avril, adică “peştele de aprilie”, cu referire la un peşte tânăr, uşor de capturat. Francezii obişnuiesc să-şi păcălească prietenii lipindu-le pe spate un peşte de hârtie. În momentul în care cineva descoperă farsa, acesta trebuie să strige “Poisson d’Avril!”.

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. Timp de 200 de ani, practica farselor de 1 Aprilie s-a răspândit în Anglia şi în Statele Unite. Toate farsele trebuie să fie făcute până la ora prânzului. Orice farsă făcută după această oră va aduce ghinion farsorului.

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. În România, păcălelile de 1 aprilie au început să fie practicate în secolul al XIX-lea. Tot la noi, se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul.

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. Cei care nu răspund cu zâmbetul pe buze unei farse făcute vor fi urmăriţi de ghinion tot anul. Bărbaţii păcăliţi de o femeie frumoasă de Ziua Păcălelilor vor ajunge să o ia de nevastă, sau, dacă bărbatul este căsătorit, cei doi vor rămâne prieteni foarte buni.

Superstiţii de 1 Aprilie - Ziua Păcălelilor:

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. În regiunea Tirol, din Elveţia, un mănunchi de paie este îngropat de 1 Aprilie, pentru ca recolta să fie bogată în sezonul următor.

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. Copiii născuţi de Ziua Păcălelilor vor fi norocoşi în afaceri, dar vor fi urmăriţi de ghinion la jocurile de noroc.

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. Îndrăgostiţii nu ar trebui să se căsătorească pe 1 Aprilie, pentru că mariajul nu va funcţiona ori pentru că femeia va fi “cocoşul” în familie.

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor. Cel care nu va pune la cale o farsă de Ziua Păcălelilor va fi păcălit pentru tot restul anului.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO