Victor Costache, despre testarea întregii populații a Capitalei: „Nu știam că nu este vorba despre toată populația”

Ultima actualizare: 27-03-2020 15:40
Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că intrarea în scenariul 3 de coronavirus este inevitabilă

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a refuzat, la Digi 24, să ofere detalii cu privire la motivele demisiei și a vorbit despre interviul oferit postului PRO TV, în care anunțase că toată populația Bucureștiului va fi testată pentru Covid-19.

Întrebat dacă a demisionat din proprie voință sau dacă a fost „împins” să renunțe la mandatul de minsitru al Sănătății, fostul ministru Victor Costache a refuzat să ofere detalii.

„Miniștrii demisionează într-un anumit fel, nu are rost să intrăm în detalii. Nu este important cum a fost, ci să ne concentrăm asupra crizei Covid-19”, a declarat Costache.

Fostul ministru a dăugat că va face parte, în continuare, din echipa ministerului Sănătății.

„Este important de înțeles că sunt în primul rând medic, am depus un jurământ și niciodată nu am abandonat un proiect în timpul proiectului. Voi rămâne în linia 1, ca medic, și voi consilia echipa Ministerului Sănătății. Voi rămâne în București cât sunt solicitat să rămân în București”, a declarat Victor Costache.

Întrebat dacă a purtat discuții în contradictoriu în Guvern, Victor Costache a evitat răspunsul, afirmând că „sunt momente dificile în țară și toată lumea ia cele mai bune măsuri în acest context”.

Despre testarea întregii populații a Capitalei: „Nu știam că nu este vorba despre toată populația Bucureștiului”

 

Atunci când a fost întrebat despre proiectul de testare în masă a întregii populații a Capitalei, anunțat în cadrul unui interviu la PRO TV, Victor Costache a declarat că el „a prezentat contra cronometru” foarte multe măsuri.

„Cu câteva ore înainte mă întâlnisem cudomnul profesor Streinu Cercel și validasem împreună un proietct de testare a unui eșantion foarte mare din populația Bucureștiului. În proiectul d-lui profesor, pe care îl susțin în continuare, se ia un număr de 10.000 de persoane, reprezentativ pentru întreaga populatie a Bucureștiului, care vor fi testate”, a declarat fostul ministru al Sănătății.

Acesta a adăugat că nu știa că nu este vorba despre toată populația Bucureștiului.

„În acel momentn nu știam că nu este vorba despre toată populația Bucureștiului, nu stiam cat de mare este eșantionul reprezentativ, stiam doar că este foarte-foarte mare. 10.000 de persoane reprezintă foarte mult”, a declarat Victor Costache.

Vezi aici interviul acordat Știrilor Pro TV de Victor Costache, în care a declarat că „toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO