Un medic din Vrancea şi-a împărţit salariul cu infirmierele. ”Statul a luat de la necăjiți”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
medic Mircea Duțescu
vrancea24.ro

Impresionat de situația colegilor care au primit salarii mai mici odată cu aplicarea noilor reglementări legislative, un medic din Vrancea a făcut un gest care a impresionat pe toată lumea.

Medicului psihiatru Mircea Duțescu, de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din comuna Dumbrăveni, nu a putut să rămână indiferent la situația creată, mai ales că angajații spitalului au protestat de două ori în ultimele două săptămâni, pentru că le-au scăzut veniturile.

Medicul a decis să facă el ceva, dacă statul a rămas indiferent și și-a împărțit salariul cu colegii a căror venituri au scăzut. Gestul ar fi fost apreciat doar de către aceștia dacă una din angajate, profund impresionată și recunoscătoare, nu ar fi postat pe Facebook un mesaj de mulțumire:

“Acesta este un om cu suflet de aur căruia îi dorim ani sănătoși și viața lungă. Mulțumim din suflet domnule doctor pentru gestul dumneavoastră. Nu a făcut nimeni în țară ce ați făcut dumneavoastră pentru noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitrești va mulțumește din suflet singurului medic care a împărțit salariul cu noi”, a scris Mona Ramona Stănilă.

Modest, medicul nu a dorit să comenteze prea mult situația și nici nu a spus câți bani le-a oferit colegilor.

“A fost un cadou amical pe care l-am făcut. A fost o chestie colegială. Este adevărat, am sărit în apărarea acestor necăjiți, pentru că este o nedreptate ce s-a întâmplat. S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere și ni s-au dat nouă, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban în plus, ci a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă”, a declarat pentru vrancea24.ro medicul Mircea Duțescu.

Zeci de angajaţi de la Spitalul Dumbrăveni, în special asistente medicale şi infirmiere, au protestat de două ori, recent, în curtea unităţii faţă de pierderile salariale înregistrate. Ei au primit fluturaşii de salarii cu venituri mai mici cu sume cuprinse între 500 şi 800 de lei. Spre exemplu, un brancardier a primit un salariu mai mic cu 500 de lei, iar o asistentă şi-a văzut venitul diminuat cu 800 de lei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO