Surse: Mai multe grădinițe se vor închide din cauza virusului gripal de tip A

Ultima actualizare: 28-01-2019 17:25
gradinita
iStock

De marți, potrivit unor surse oficiale, mai multe grădinițe din București se vor închide, din cauza virusului gripal de tip A, la recomandările Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Astfel, în urma verificărilor s-a constatat că a crescut mult numărul cazurilor de îmbolnăviri în ultima perioadă - numai în grădinițele din sectorul 1 fiind depistate 60 de cazuri.

De altfel, luni, în grădinițele din București s-a înregistrat un grad ridicat de absenteism.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, spune că, cel mai probabil, părinţii au decis să nu ducă la grădiniţă copiii pentru a-i proteja în contextul răspândirii gripei.

"Din datele pe care le avem în faţă, respectiv absenteism pe unităţi de învăţământ, sectoare rezultă un procent ridicat de absenţe la grădiniţe, dar acest procent nu este justificat prin cazurile confirmate de gripă. Înseamnă că părinţii au luat mai ales la grădiniţe decizia a îi ţine acasă", a precizat Manea, potrivit Agerpres.

Ea a afirmat că, din datele pe care le are, nu s-ar pune problema închiderii vreunei şcoli sau a unui liceu din cauza gripei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO