Obsesia pentru un trup perfect incepe in copilarie. Un studiu cu rezultate care te vor ingrijora


Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 16:13
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2011 09:34
Categorie: Stiri Sanatate
anorexie

Jumatate din fete si o treime din baieti, care nu au ajuns la varsta majoratului, iau masuri extreme pentru a avea un corp perfect si a ajunge la o greutate ideala a corpului.

Obsesia bizara a copiilor de a arata intr-un anumit fel, asemeni idolilor lor pe care ii vad la televizor, ii determina pe baieti sa ia steroizi pentru a deveni mai musculosi, ar fetele urmeaza diete severe si iau laxative, pentru a slabi.

Un studiu a reliefat faptul ca in aceste situatii se afla unul din zece baieti si una din opt fete.

Singurul clasament in care ultimul loc ne flateaza. Ce spun europenii despre femeile din Romania

Cercetatorii au observat ca din 810 tineri, cu varste intre 11 si 16 ani, peste 50 la suta din fete si o treime din baieti isi compara trupurile cu cele ale modelelor care apar la televizor sau in reviste.

Mai mult, un sfert din acesti tineri sunt dispusi sa recurga la chirurgia cosmetica pentru a ajunge in forma pe care si-o doresc.

El este somerul caruia nicio femeie nu-i poate rezista. Ce il face sa fie atat de special

Rosi Prescott, directorul executiv al YMCA, organizatia care a realizat studiul, a spus ca adolescentii sunt obsedati de imagine si recurg la motode care le pune in pericol sanatatea.

Rezultatele acestui studiu sunt ingrijoratoare in contextul in care anul acesta s-a descoperit ca cei mai tineri pacienti care sunt tratati de anorexie in spital nici macar nu au implinit varsta de cinci ani.
 

Sursa: Daily Mail

Tags: studiu, diete, anorexie,

VIDEO PROTVPLUS.RO