Studiu: Copiii ar putea transmite coronavirusul timp de mai multe săptămâni

Ultima actualizare: 29-08-2020 11:46
copil, masca
Getty

Copiii infectați cu Covid-19 pot transmite virusul timp de mai multe săptămâni, chiar dacă sunt asimptomatici sau au scăpat recent de simptome, conform unui studiu realizat în Coreea de Sud și publicat în jurnalul medical JAMA.

De asemenea, majoritatea cazurilor de Covid-19 la copii sunt greu de identificat și RNA-ul de Covid-19 rămâne în corpul copiilor pentru mult mai mult timp decât se așteptau cercetătorii, relatează Xinhua.

Studiul a fost realizat pe 91 de copii cu vârste sub 19 ani, în perioada 18 februarie – 31 martie, în 20 de spitale și două centre de izolare din Coreea de Sud.

Aproximativ 22% dintre copii au fost asimptomatici. Doar 8,5% dintre cazurile simptomatice au fost diagnosticate la început, iar 66,2% dintre copii au avut simptome care nu au dus inițial cu gândul la coronavirus.

25,4% dintre copiii care au participat la studiu au dezvoltat simptome abia după ce au primit diagnosticul.

Covid-19 a rămas în organismul copiilor pentru aproximativ 17,6 zile per total și 14,1 zile în cazul copiilor asimptomatici.

Rezultatele studiului demonstrează că noul coronavirus este mai greu de diagnosticat la copii, iar încărcătura virală rămâne în organismul acestora mai mult timp.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO