Studiu: Cine bea mai mult de patru cesti de cafea pe zi risca sa moara mai repede

16-08-2013 09:55

cafea

Cercetatorii americani au descoperit ca 28 de cesti de cafea pe saptamana cresc riscul producerii unui deces prematur.

Astfel, excesul consumului de cafea duce la majorarea cu 50% a riscului de moarte prematura in cazul persoanelor cu varste pana in 55 de ani.

Cercetarile au fost facute pe un esantion de 43 727 de oameni cu varste cuprinse intre 20 si 87 de ani. Expertii spun ca metabolismul este cel afectat de consumul prea mare de cafea, scrie, Daily Mail.

In cei 16 ani in care s-a desfasurat studiul, aproape 2500 de oameni au murit. S-a demonstrat ca 56% din aceste decese au survenit la subiectii care aveau sub 55 de ani si care consumau mai mult de 28 de cesti de cafea pe saptamana.

"Rezultatele nu au aratat nicio legatura intre consumul de cafea si mortalitatea la oamenii peste 55 de ani, a declarat cercetatorul Steven Blair de la Universitatea din Carolina de Sud.

Aceasta pare sa fie si problema studiului. Specialistii nu au putut explica de ce efectele cafelei nu au fost aceleasi si la oamenii mai in varsta. Ei sustin ca bautura energizanta stimuleaza ridicarea nivelului de adrenalina, impiedica activitatea insulinei, creste tensiunea arteriala si creste nivelul hemocistinei, o substanta asociata bolilor de inima si dementei.

Acest ultim studiu contrazice o serie de alte cercetari, care asociaza consumul moderat de cafea cu longevitatea.

Sursa: Daily Mail

Tags: studiu, cafea,


VIDEO PROTVPLUS.RO