Spitalul Gomoiu, inaugurat după 5 ani de la începerea lucrărilor. Doar 3 secţii sunt gata


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 14 Mai 2018 19:50
Categorie: Stiri Sanatate

După 5 ani de la începerea lucrărilor, Spitalul Gomoiu din Capitală a fost, în sfârşit, dat în folosinţă. Copiii vor putea fi trataţi într-o unitate sanitară nouă, cu dotări moderne. Renovarea a costat 48 de milioane de euro.

Spitalul Gomoiu funcţionează din această lună într-o clădire nouă cu 6 etaje. Cele 3 secţii - pediatrie, neurologie şi ORL - care erau până acum în construcţia veche de aproape 90 de ani, au fost mutate şi au primit deja primii pacienţi.

Sorina Pintea, ministrul sănătăţii: ''Am văzut 2 dintre sălile de operaţie şi arăta exact aşa cum ar trebuie să arate un spital de copii în 2018''

Numărul de locuri a crescut de la 157 la 222. Aparatura nouă şi modernă îi va ajuta pe medici la diagnosticarea şi tratarea micilor pacienţi. Investiţia se ridică la 48 de milioane de euro, iar banii au venit de la Primăria Capitalei.

În spital mai sunt secţii de ortopedie, diabet, hematologie, dermatologie, oncologie, chirugie şi endocrinologie. Deşi construcţia spitalului nou a început în vara anului 2013, adică în urmă cu 5 ani, deocamdată nu sunt funcţionale şi secţiile noi. Lipseşte aparatura şi nu există nici personal medical specializat. Ar mai fi nevoie de peste 200 de oameni.

Clădirea veche va fi transformată în centru de excelentă în oncologie şi tot acolo vor fi făcute spaţii de cazare pentru părinţii copiilor bolnavi de cancer. Însă Primăria Capitalei nu a ştiut să spună când vor începe lucrările.

VIDEO PROTVPLUS.RO