Spitalele bolnave de saracie si mizerie ale Romaniei. Ministerul porneste o ancheta in toata tara

09-12-2013 19:02

Dupa ce a tot auzit ca bolnavii internati nu primesc nici o pastila, ci isi cumpara totul singuri de la farmacie, ministrul sanatatii trimite inspectorii directiilor de sanatate publica sa faca verificari in toate spitalele din tara.

Decizia vine in paralel cu finalizarea anchetei de la Spitalul de urgenta din Ploiesti, care a fost condus prost si iresponsabil, spun oficialii.

Dupa o saptamana si jumatate de verificari, comisia de ancheta condusa de Raed Arafat a stabili ca spitalul din Ploiesti este bolnav de saracie si mizerie.

Oficialii au descoperit exact ce reclama chirurgul Dan Oprea intr-o scrisoare deschisa: instrumentarul de unica folosita, nu se arunca - se resteriliza, bolnavii isi cumpara seringi si branule de la un chiosc, iar cei mai multi pacienti erau internati de forma. Mai ales ca sunt sectii de chirurgie fara anestezist si din 10 pacienti internati acolo se operau 4.

Spitalul s-a ales cu o amenda de 38 de mii de lei, pentru mizerie si sterilizarea obiectelor de unica folosinta.

La spitalul de urgenta din Ploiesti, scandalul a fost declansat la sfarsitul lunii noiembrie de scrisoarea deschisa a unui medic chirurg, nemultumit de conditiile grele in care este nevoit sa isi faca meseria.


VIDEO PROTVPLUS.RO