Soluția rudelor pentru a intra în spitale deși e interzis din cauza gripei

Ultima actualizare: 23-01-2019 19:17

Rudele pacienţilor nu sunt încântate de măsurile luate în Spitalul Judeţean din Constanța şi susţin că vor căuta diverse metode ca să ajungă în saloane.

Bărbat: ”Cu o şpagă la ăla trebuie să intrăm că are nevoie, ca la români, asta e. Ce să facem? Aşa ne-am născut!”

Bogdan Obadă, Spitalul de Urgenţă Constanța: ''Motivele care au stat la baza acestei hotărâri au fost după cum bine ştiţi o creştere alarmantă a numărului de infecţii respiratorii şi de viroze.”

Pe de altă parte acest val de gripă i-a speriat pe români. Tot mai mulţi oameni vor să se imunizeze însă deja sunt medici de familie care nu mai au serul aşa cum se întâmplă în Dolj.

De la sfârșitul săptămânii trecute, aceştia au solicitat Direcției de Sănătate Publică suplimentarea dozelor de vaccin gripal, însă până acum nu au primit niciun răspuns.

Gindrovel Dumitra, coordonator Grupului Național de Vaccinologie din cadrul Societății de Medicină de Familie: ”Din punctul meu de vedere am cerut săptămâna trecută, am transmis către DSP că aş mai avea nevoie de cel puțin 100 de doze de vaccin .”

În aceste condiţii oamenii sunt trimişi la farmacie însă...

Farmacistă: ”Nu-l mai avem, nu vă putem promite nimic.”

Într-o farmacie din capitală la vânzare nu mai exista niciun vaccin gripal. Speriaţi de evoluţia gripei la fiecare 2 minute un om vine la ghişeu şi întreabă dacă poate cumpăra acest vaccin. Nevoia e atât de mare încât o farmacie ar avea nevoie zilnic de câteva doze, însă tot ce va primi în perioada următoare sunt 10 vaccinuri gripale.

Farmacistă: ”Noi în momentul în care le primim, le şi epuizăm, epuizăm stocurile în jumătate de oră. Ieri (n.r. marți) am avut 26 de doze şi le-am dat în jumătate de oră.”

Şi holurile medicilor de familie sunt pline de oameni speriaţi din cauza evoluţiei gripei şi stau în fața cabinetelor şi aşteaptă să fie vaccinat. În paralel, Ministrul Sănătăţii a anunţat că va cumpăra încă 25.000 de doze pe care le va împărţi mediicilor de familie în funcţie de cere în zilele următoare.

Medic: ”E un lucru pozitiv, dar e o fărâmă de nisip. şi vreau să spun că nici dacă doreşte doamna ministru dacă ar avea fonduri n au de unde să cumpere cantităţi mari de vaccin acum, iar dacă vaccinul vine în februarie lumea n o să vrea să se mai vaccineze. E o situaţie critică, am pierdut oameni.''

Sunt şi persoane care păstrează dozele luni de zile în frigiderele de acasă. Medicii avertizează însă că fiecare vaccin este valabil pentru un singur sezon de gripă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO