Situația campaniei de vaccinare în România. Sute de mașini, la coadă la centrul Drive Thru din Piaţa Constituţiei

Dată publicare: 04-05-2021 12:56
Dată actualizare: 04-05-2021 13:57


Un maraton de vaccinare începe marți în centre ale Ministerului Apărării din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, unde oamenii se pot prezenta fără programare.

De asemenea, la medicii de familie, cei înscriși se pot imuniza tot de marți cu vaccinul Johnson & Johnson, cu o singura doză.

Pe de altă parte, aglomerația a continuat şi luni la centrul de vaccinare din Piața Constituției, din București, sau la Brașov, unde oamenii s-au imunizat în clădirea unui teatru, pe acorduri de muzică clasică.

Peste 50 de persoane aşteptau la ora 12.00 la centrul de testare de pe aeroportul Otopeni. Dublu faţă de o zi obişnuită.

Un test PCR costă 350 de lei, dacă este făcut între ora 8 dimineaţa şi 8 seara, şi 390 de lei, dacă este făcut noaptea.

Un bărbat a avut ghinion. Şi-a făcut testul în Otopeni, dar nu a fost lăsat la bord, pentru că nu-şi programase testul obligatoriu la destinaţie.

Reprezentanţii centrului de testare îi roagă pe toţi pasagerii să se informeze cu atenţie ce trebuie să facă înainte de zbor. Obligaţiile sunt diferite în funcţie de destinaţie.

Corina Unguritu, reprezentant al centrului de testare non-stop din aeroport: „Plata se face în lei, îi sfătuim pe oameni să aibă lei, nu euro. Să fie atenţi ce fel de acte au nevoie, că risca să nu fie lăsaţi la bord”.

Dacă vă gândiţi să faceţi testul PCR pe aeroport, veniţi cu 8-9 ore înainte de zbor. Luaţi în considerare cele 2-3 ore înainte de check-in, dar şi 6 ore până când testul PCR va fi gata.

Au fost cozi şi la vaccinare. La centrul Drive Thru din Piaţa Constituţiei se poate vaccina oricine, fără programare, pe baza buletinului.

La ora 14.00 erau peste 250 de maşini. Fluxul a sărit de la 50 de perosane vaccinate pe oră la 100 pe oră.

Reprezentanţii centrului îi sfătuiesc pe oameni să discute cu medicul de familie înainte, ca să nu întârzie triajul.

Cei care au avut Covid, se pot vaccina doar dacă au trecut 28 zile de când au fost depistaţi pozitiv.

În cele cinci zile de când este deschis centrul din Piaţa Constituţiei, s-au vaccinat aproape cinci mii de oameni.

La Braşov, Teatrul Sica Alexandrescu a găzduit un mataron de vaccinare. Cei care s-au vaccinat au avut parte de recitaluri susţinute de artişti şi au putut vizita o galerie de artă.

Autorităţile din Cluj iau în calcul să organizeze un concert-test ca în Barcelona. Cu siguranţă, vor avea acces cei vaccinaţi. Alte condiţii nu se cunosc deocamdată.

De miercuri, şi medicii de familie se alătura campaniei de vaccinare. Vor face imunizarea în cabinetele proprii cu vaccinul Johnson & Johnson.


VIDEO PROTVPLUS.RO