Sfârșitul tragic al unei femei din Galați a dat o şansă la viaţă altor şase persoane

Ultima actualizare: 19-12-2019 17:51

Sfârșitul tragic al unei femei de 54 de ani din Galați ar putea să însemne o viață nouă pentru alte șase persoane.

Pacientei declarate în moarte cerebrală i-au fost prelevate joi dimineață, cu acordul familiei, mai multe organe care au fost deja transportate la Spitalul Fundeni pentru transplant.

Sfâșiate de durere, rudele au acceptat să fie făcută această procedură, cu gândul că femeia va continua să trăiască prin cei pe care îi va ajuta să se însănătoșească și să ducă o viață normală.

Femeia a fost găsită de soț căzută lângă pat. Era încă în viață, iar medicii de pe ambulanță au transportat-o la Spitalul Clinic de Urgență din Galați. Acolo medicii o aveau în evidente cu mai multe afecțiuni grave.

Dr. Violeta Șapira, șef secție Neurologie: „Era cunoscută cu afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune, un tratament constant la domiciliu. S-a prezentat în serviciul UPU în comă Glasgow patru puncte, s-a decis să se efectueze testele pentru a fi declarată pacienta în moarte cerebrală. Este o viață pentru multe alte vieți.”

Alina Dobrea, manager Spitalul Clinic de Urgență Galați: „În prima etapă a fost o echipă de șase medici care au prelevat ficatul și rinichii pacientei de 54 de ani, declarată în moarte cerebrală. Iar acum suntem în plin proces de prelevare de os și tendon, apoi urmează prelevarea de cornee.”

Organele au ajuns deja la spitalul din București. În urmă rămâne o familie sfâșiată de durere.

Florin Pătruță, fiul donatoarei: „Eu îmi doream ca Moșul să o aducă pe mama mea înapoi. Dar nu s-a putut. Și am zis, dacă doamna doctor a zis lucrul acesta, cu prelevarea de organe, așa am crezut că e mai bine, că nu trebuie să fim egoiști. Sperăm ca mama să poată să ajute pe cineva prin ea”.

Femeia de 54 de ani avea trei copii mari, doi băieți și o fată, care se vor ocupa acum de înmormântare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO