Secția de Chirurgie şi Ortopedie a Spitalului de Copii Cluj, modernizată dintr-o donație


Ultimul update: Sambata 16 Martie 2019 21:21
Data publicarii: Joi 14 Martie 2019 17:20
Categorie: Stiri Sanatate

Donaţiile primite de la oameni cu suflet mare, dar şi implicarea unor fundaţii schimbă încet, încet, o mică parte din imaginea spitalelor din România.

După ce zilele trecute Asociaţia "Dăruieşte viaţă" şi organizatorii Untold au deschis la Cluj primele două camere sterile din Transilvania pentru copiii aflaţi în suferinţă, joi s-a inaugurat, tot la Cluj, Secţia de Chirurgie şi Ortopedie a Spitalului de Copii. Pentru ea, o fundaţie de caritate a donat 31.000 de euro.

Cele 12 saloane ale Clinicii de Pediatrie 1 din Cluj arătau jalnic, când au intrat anul trecut în reparaţii capitale.

Modernizarea a costat 31.000 de euro, iar lucrările au cuprins o suprafaţă totală de 400 de metri pătraţi. Acum, cele 50 de paturi vor putea fi folosite de micii pacienţi şi de părinţii lor.

Dr. Gocan Horaţiu medic primar de chirurgie şi ortopedie pediatrică: ”Secția de chirurgie şi orto pediatrie s-a înnoit. Putem oferi condiţii adecvate acestor copii care vin cu probleme de sănătate.”

Banii provin de la diverse companii din Cluj sau de la oameni mărinimoşi, care au dorit să se implice în acest proiect. Există şi o sală de internare pentru o zi.

Dr Lazăr Calin, medic primar Pediatrie: ”Se vede diferența, iar nivelul de confort este îmbunătăţit. Sistemul va trebui să găsească o soluţie cel puţin pentru Spitalul de Copii din Cluj, care să se finalizeze curând.”

În 2008 a fost donată aparatură medicală de peste 100.000 de euro, tot pentru acest spital.

Dr. Jung Yul Choi, vice-preşedintelui Lions Clubs Internaţional: ”Sunt foarte satisfăcut de ceeea ce s-a realizat aici în România, în special la această secţie. Este impresionanat. Acum noi ne concentrăm şi pe pediatria oncologică.”

În proiect mai sunt disponibili 9.000 de euro, destinaţi Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică. Anual între şase şi şapte mii de copii sunt îngrijiţi la acest spital din Cluj.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Deși familia a fost de acord, organele deținutului care s-a spânzurat nu vor fi prelevate
Anchetă la spitalul din Târgu Neamț. Un bărbat a murit după ce a fost la control
VIDEO PROTVPLUS.RO