Șase copii de la o gradiniță din Buzău, confirmați cu virusul gripal


Ultimul update: Luni 21 Ianuarie 2019 13:50
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2019 12:39
Categorie: Stiri Sanatate

Șase copii de la o grădiniță din Buzău au fost confirmaţi cu virusul gripal. Educatoarele susţin că încă de săptămâna trecută mai mulţi copii au avut simptome de boală. Luni, mulţi părinţi au refuzat să-şi lase copiii la grădiniţă.

Cei mai mulţi dintre părinţi au aflat luni dimineața despre focarul de gripă de la grădiniţă. Un afiş lipit pe uşa instituţiei anunţa că nu vor mai fi primiţi copiii care au simptome respiratorii.

Au fost şi părinţi care nu i-au dus pe copii la grădiniţă de teama virusului gripal. În aceste condiţii, unele săli de clasă sunt goale, iar în altele educatoarele stau doar cu câţiva copii.

Potrivit conducerii instituţiei, cei mici vor reveni la grădiniţă doar dacă au aviz epidemiologic.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a spus că în şcolile şi grădiniţele unde nu există medici care să facă triajul elevilor sau copiilor, profesorii şi educatorii sunt rugaţi să identifice micuţii cu simptome de gripă şi să-i anunţe pe părinţi.

De asemenea, pentru că sunt din ce în ce mai multe cazuri de gripă, este recomandat triajul epidemiologic cât mai des în şcoli şi grădiniţe.

Tags: gripa, gradinita, buzau,

Încă cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 25
Teama de gripă a aglomerat camerele de gardă. Condițiile în care se poate declara epidemie
A 20-a victimă a gripei de tip A. Sorina Pintea: Suntem în pragul unei epidemii de gripă
VIDEO PROTVPLUS.RO