Primul pacient francez infectat cu noul coronavirus a decedat

Dată publicare: 28-05-2013 18:02
Dată actualizare: 31-05-2013 00:44


coronavirus

Primul dintre cei doi pacienti infectati cu noul coronavirus in Franta a decedat, a anuntat marti Directia Generala de Sanatate (DGS), relateaza AFP.


"Primul pacient (spitalizat) a decedat", a confirmat DGS, referindu-se la primul bolnav care a fost internat, la 23 aprilie, la Spitalul din Valenciennes, in nordul Frantei. Pacientul, un barbat in varsta de 65 de ani, a fost spitalizat din cauza unor probleme de sanatate aparute in momentul intoarcerii dintr-o vacanta in Dubai.

El a fost transferat ulterior la un centru, in Douai (nord), la 29 aprilie, unde au fost descoperite tulburarile respiratorii. Infectarea sa cu noul coronavirus a fost confirmata la 7 mai. Pe 8 mai, pacientul a fost supus unui tratament special cunoscut sub numele de oxigenare cu membrana extracorporala permeabila (ECMO, care functioneaza ca un plaman artificial, ce preia functiile plamanului afectat), la Lille.

Un al doilea bolnav, un barbat de aproximativ 50 de ani cu care a impartit aceeasi camera de spital la Valencienns, in perioada 27-29 aprilie, se afla in continuare spitalizat la Lille, unde a fost internat la 9 mai. Noul coronavirus, desemnat de-acum de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ca Sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu (MERS), a afectat, incepand din septembrie 2012, 44 de persoane, dintre care 22 au decedat.

Majoritatea cazurilor au fost inregistrate in Arabia Saudita. Qatar, Iordania, Tunisia, Emirate Arabe Unite, Germania, Marea Britanie si Franta sunt celelalte tari in care au fost inregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. OMS nu dispune de informatii suficiente pentru a stabili modul si sursa transmiterii coronavirusului. Dar OMS a indemnat la vigilenta in privinta acestei grave infectii respiratorii. OMS a anuntat luna trecuta ca lucreaza cu experti internationali si tari, unde au fost depistate cazuri asemanatoare, pentru a evalua situatia si pentru a studia recomandarile de vigilenta.

In urma cu zece ani, o epidemie de SRAS (Sindromul respirator acut sever), provenita din China, a provocat moartea a peste 800 de persoane si a provocat ingrijorare in lume. Noul virus este diferit de SRAS, tinand cont de faptul ca provoaca o insuficienta renala rapida.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO