Patru angajați ai ISU Galați, infectați cu noul coronavirus

Ultima actualizare: 15-04-2020 17:29

Noul coronavirus face ravagii și în rândul pompierilor din Galați. Patru angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost diagnosticați pozitiv.

Practic, o întreagă tură este acum afectată, însă comandantul unității spune că a reorganizat programul, astfel încât echipajele să poată interveni la capacitate normală, în cazul producerii unui incendiu.

Au fost diagnosticați pozitiv 4 pompieri, iar 31 de colegi de-ai lor au fost retrași, deocamdată, din activitate. Practic, până când se va încheia ancheta epidemiologică, comandantul le-a dat dreptul să își ia zilele libere acumulate de la începutul stării de urgență.

Direcția de Sănătate Publică Galați a luat decizia de a nu-i trata pe toți cei care au lucrat în tura în care au apărut cazurile pozitive, ci doar pe cei care vor prezența simptome.

Comandantul mai spune că, deocamdată, nu este afectată capacitatea de intervenție în misiuni. Rămâne de văzut, însă, ce va stabili ancheta cu privire la cauza îmbolnăvirii pompierilor, care, la rândul lor, de la debutul pandemiei, merg la intervenții echipați cu mănuși și măști medicinale.

Aseară, și un polițist care locuiește în Galați, dar lucrează la Brăila, a primit diagnostic pozitiv. Ofițerul se află în izolare de două săptămâni, după ce soția lui, cadru medical la un spital din Galați, s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO