O tânără de 16 ani, venită din Italia, suspectă de meningită meningococică

Ultima actualizare: 22-04-2019 17:42

Ministrul Sănătații, Sorina Pintea, a anunțat luni că ”mai avem un caz de meningită”, în timp ce DSP Botoșani a declarat că pacienta în cauză este doar suspectă de meningită meningococică.

”Mai avem un caz (n.r. meningită) la Botoșani. Mi-a fost adus la cunoștință. Tot așa, o pacientă ..., venită din Italia. Tot meningita meningococică...dar alt tip (n.r. decât a avut pacienta din București). Este tratată cu antibiotice și este bine în acest moment”, a declarat Sorina Pintea.

Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani, medicul Irina Alecu, a declarat luni că o adolescentă în vârstă de 16 ani a fost internată, vineri, pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, cu suspiciune că ar fi contactat meningita meningococică.

Potrivit acesteia, minora are domiciliul în străinătate şi se afla în vizită în judeţul Botoşani. Oficialul DSP susţine că, în acest context, "nu se pune problema unui focar local".

"Avem o suspiciune în investigaţie, care nu face parte dintr-o comunitate locală. Este o persoană venită în vizită şi este în investigaţie. Este cetăţean român, dar nu este rezident în România, aşa că nu se pune problema unui focar local. Au fost identificaţi toţi contacţii, s-au luat toate măsurile necesare", a afirmat Alecu.

Potrivit medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, adolescenta, care vine din Italia, se află sub un tratament cu antibiotice şi răspunde corespunzător la acesta.

Cazul de la Botoşani a apărut după ce săptămâna trecută o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti a decedat ca urmare a contactării meningitei meningococice.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO