O femeie din Iaşi a decis să-i doneze soţului un rinichi. De ce este unic cazul lor

21-03-2019 16:33

Dovadă emoţionantă de dragoste, la Spitalul clinic Parhon din Iaşi. Unui bărbat de 60 de ani, care suferea de insuficienţă renală, i-a fost transplantat un rinichi chiar de la soţia lui.

Cazurile de compatibilitate între soţi sunt extrem de rare, spun medicii, sub 5 la sută. Acum, cei doi au început recuperarea şi îşi doresc o viaţă cât mai lungă, împreună. După 36 de ani de căsnicie, cei doi soţi din Iaşi împart acum un salon de spital, şi speranţe mari.

În urmă cu câteva luni, soţia, în vârstă de 58 de ani s-a hotărât să facă testele de compatibilitate pentru a vedea dacă poate să doneze un rinichi pentru a-şi salva partenerul de viaţă. Chiar dacă asfel de cazuri sunt extrem de rare, doctorii le-au dat o veste bună.

Înainte de a lua decizia, cei doi au făcut un consiliu de familie şi i-au anunţat şi pe fiii lor că vor intra în operaţie.

"Pentru mine a fost o satisfacţie, când am văzut că rezultatele sunt corecte am fost mulţumită. El un pic nu voia. Acum e greu pentru că dureri sunt dar sperăm să ieşim cu bine cât mai repede

Operaţia, făcută de o echipă de zece medici, a fost un succes.

Viorel Radu, specialist urolog: "Operaţia a durat cam trei ore, evoluţia post operatorie este foarte bună”.

Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Parhon: „Transplantul de la înrudit emoţional este mai rar. în cei 18 ani de experienţă în spital sunt 5 cupluri soţ-soţie care au donat sau au primit rinichi şi au făcut transplant. Este mai neobişnuit pentru că de obicei compatibilitatea imunologică este diferită

Pe lista de aşteptare de la Iaşi, alte sute de pacienţi aşteaptă un rinichi, însă numărul donatorilor este în scădere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO