O companie de medicamente din România își deschide sediu în Vietnam. ”Oameni foarte muncitori”

05-03-2018 08:23

Aflate în căutare de noi clienţi şi pieţe de desfacere, unele firme româneşti ajung în locuri exotice. Este şi cazul singurei companii de medicamente, al cărei acţionar majoritar este statul, prin Ministerul Sănătăţii.

Societatea şi-a deschis un punct de lucru în Vietnam şi recrutează localnici.

Reprezentanţii companiei din Iaşi spun că la Hanoi, unde va fi noul punct de lucru, recrutările sunt în toi. Delegaţia romană a avut sprijinul localnicilor, dar şi al ambasadorului României la Vietnam.

"În Vietnam deja am deschis o reprezentanță, îi instruim. Este un sistem diferit faţă de Europa. Sunt nişte oameni foarte muncitori şi bine instruiţi, chiar dacă e o zonă exotică. Suntem în zona Asiei de S-E cu proiecte în Filipine, Taiwan", a explicat Mihai Stoian, director Afaceri Internaţionale.

Ideea de a se extinde în Asia a venit când cei din Iaşi şi-au dat seama că este o piaţă profitabilă, mai ales că medicamentele din România sunt la mare căutare. Vietnamezii vor fi aduşi la noi în ţară pentru un training înainte de a se apuca de muncă.

Până atunci, compania trimite antibiotice în Vietnam.

Pe de altă parte, societatea, al cărei acţionar majoritar este statul, colaborează cu mai multe ţări din Europa, Canada și speră să obţină alte noi contracte şi în Statele Unite.

Compania din Iaşi, cu peste 1400 de angajaţi, are în portofoliu peste 140 de medicamente din 12 clase terapeutice. Anul trecut, veniturile din vânzări au fost de aproximativ 73.000.000 de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO