Numărul de cazuri de Covid-19 ar putea stagna, în opinia autorităților. Ce spune ministrul Sănătății

Ultima actualizare: 09-08-2020 20:08

Autoritățile iau în calcul o stagnare a numărului de cazuri în următoarea perioadă.

Au și o explicație pentru explozia epidemiei, în ultimele două săpătmâni: peste 4.600 de persoane cu COVID-19 au refuzat internarea. Ultimele raportări vorbesc despre 1.145 de cazuri noi și 41 de decese.

Un centru pentru persoane cu handicap, din Huși, a intrat în carantină: 76 de beneficiari și angajați de aici au luat virusul. Un bătrân de 71 de ani a murit, acum o săptămână. Rezultatul testului, venit a doua zi, după deces, a arătat că avea COVID-19.

S-a trecut la testarea persoanelor care au stat pe același palier. Dar și a angajaților.

Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui: „Avem 189 beneficiari, din care au fost testaţi, în prima etapă, 71, din care 48 cu rezultat pozitiv. În cadrul anchetei au fost testaţi şi 65 angajaţi, din care 28 au rezultat pozitiv”.

Cei depistaţi pozitiv au rămas în centru şi sunt evaluaţi de medici, care vor stabili forma bolii şi dacă se impune internarea lor la spitalul suport COVID din Bârlad.
În acest moment, ocupă un singur etaj, iar de ei au grijă angajații infectați, dar asimptomatici.

Pentru restul lumii se așteaptă încă rezultatele.

Peste 1.000 de noi infectări în 18 din ultimele 19 zile

 

 

În 18 din ultimele 19 zile au fost raportate peste o mie de noi infectări, la 24 de ore. Ministrul Sănătăţii susţine că această creştere a fost cauzată de vidul legislativ ce a urmat deciziei CCR, care vorbea despre detenție medicală.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Uitaţi-vă ce au însemnat cele trei săptămâni în care peste 4.600 de pacienţi pozitivi au refuzat internarea sau au solicitat externarea. Au urmat două săptămâni destul de grele, în care a trebuit să recuperăm anchete, să recuperăm persoane, să evaluăm persoane şi să limităm transmiterea. Dacă în urmă cu o lună ne confrutam cu refuzul de a se interna, acum ne confruntăm cu temporizarea plecării din spital de către pacienţi chiar şi asimptomatici”.

Peste 6.600 de români, confirmați cu Covid-19, sunt izolați, în acest moment la domiciliu. 7.600 sunt în spital.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO