Momente de panică la Spitalul din Buzău, din cauza unui incendiu. Mărturia pacienților

25-06-2019 16:23

Zeci de pacienţi, dar şi personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au fost evacuaţi, marți după-amiază, din cauza unui incendiu.

Mai multe echipaje de pompieri au ajuns în scurt timp la intervenţie şi nu s-au înregistrat victime. Potrivit anchetatorilor, flăcările au pornit la o clădire aflată la intrarea în secţia de urgențe, probabil de la o ţigară aruncată la întâmplare. Pompierii nu exclud nici ipoteza unui scurtcircuit.

Peste 50 de pacienţi aflaţi în două secţii ale spitalului au fost evacuaţi în grabă, când s-a dat alarma. I-au urmat cele 20 de cadre medicale. Îngrijoraţi, oamenii au ieşit în curtea spitalului, apoi au fost duşi într-o altă zonă a unităţii medicale.

Adrian Zoican, UPU Buzău: „Am intervenit rapid, practic pacienţii care au fost mai grav au fost izolaţi, au fost direcţionaţi către UPU Pediatrie, o zonă unde nu a fost fum acolo.”

Martor: „A început să miroasă înăuntru, acolo, şi atunci gardianul ne-a dat afară pe toţi şi au început şi bolnavii să iasă. Când am iesit afară, ieşea fum din acoperiş şi aici am stat.”

Martor: „A ieşit miros de fum în spaţiul în care stau aparţinătorii. A venit cineva din personalul medical, ne-au evacuat, s-au uitat de unde este fumul. Au chemat pompierii. Nici nu se ştia de unde iese fumul şi focul, când ne-au evacuat pe noi din spaţiu.”

În timp ce pompierii se luptau să stingă flăcările, medicii au decis că urgenţele să fie rezolvate, fie în autospecialele de la ambulanţă sau de la SMURD, fie într-un hol al spitalului unde se făcea trierea.

Claudiu Damian, manager SJU Buzău:Fumul a urcat pe secţia Cardiologie, unde erau 24 de pacienţi internaţi.Au fost şi ei evacuaţi în holul spitalului, unde fumul nu a ajuns şi ne-am mobilizat pentru pacienţii din UPU să fie urgent triaţi, care dădeau semne mai importante de suferinţă să fie duşi pe secţiile aferente.”

Vasile Prahoveanu, ISU Buzău: „Incendiul se manifestă mocnit la nivelul acoperişului. S-a intervenit pentru decopertare şi pentru localizarea şi stingerea incendiului. Nu este stabilită încă o cauză.”

Incendiul a fost stins după aproximativ o oră, iar activitatea spitalului a fost reluată fără probleme.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO