Bărbatul seropozitiv din Arad ar fi făcut mai multe victime. Mărturia unei tinere de 19 ani

Ultima actualizare: 26-09-2019 21:22

O descoperire îngrozitoare a transformat în coşmar viaţa mai multor tinere din Arad. Ele au aflat că un bărbat de 30 de ani, cu care au avut de-a face, este purtător de HIV, virusul care provoacă SIDA.

Boala ar fi fost transmisă cu bună-știință de individ, susțin procurorii. Bărbatul este seropozitiv de la naştere şi nu a suflat o vorbă despre asta partenerelor sale. Şi-a îmbolnăvit inclusiv fosta soţie, cu care are doi copii.

Suspectul era însurat când a cunoscut-o într-un bar, acum doi ani, pe o tânără care avea pe atunci 17 ani. Cei doi au început o relație amoroasă, însă fata susține că el nu i-a spus o vorba despre boala pe care o avea.

Îndată ce a aflat de legătură dintre ei, soția individului a încercat să o avertizeze pe tânăra, însă bărbatul s-a opus categoric. Ba mai mult, i-a interzis fetei să meargă la medic, de teamă că el ar putea fi arestat.

Victimă: „Nu știam că el este bolnav, am aflat ulterior, după ce relația se consumase. Am simțit că toată viața mea s-a ruinat. Mi-a spus că sunt minoră și că dacă părinții mei află, va ajunge la poliție și va face închisoare”.

Tânăra a suferit un șoc atunci când a aflat adevărul, la spital. Analizele au confirmat fără dubii că este și ea seropozitivă. Atunci, a decis să îl dea în judecată pe cel care a infectat-o.

Avocata tinerei nu exclude varianta ca bărbatul să fi îmbolnăvit intenţionat şi alte femei.

Avocata victimei: „Pe rolul Tribunalului Arad este deschis un dosar. El nu se consideră vinovat. Susținerile sunt că au știut persoanele de boală de care suferă. Am înţeles că e vorba despre mai multe persoane"
Reporter: "Câte?" 
Avocata victimei: "3-4, poate că 5"

În același timp, la Inspectoratul de Poliție Arad mai este un dosar, în rem, în care se verifică circumstanțele în care s-a îmbolnăvit o tânăra. Autoritățile au transmis că deocamdată anchetează doar fapta în sine.

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad: „Polițiștii arădeni efectuează cercetări într un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit”.

Bărbatul a fost infestat cu virusul HIV în spitalul în care s-a născut, la sfârșitul anilor '80.

Bărbatul bănuit de îmbolnăvirile de la Arad face parte din generația copiilor care au luat virusul din spitale, la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90. Mii de copii au fost infectați atunci prin vaccinuri sau injecții.

Bărbatul a fost trimis în judecată. Faptele de care este acuzat sunt considerate infracţiuni contra sănătăţii publice şi se pedepsesc cu închisoarea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO