Si-a vazut tatal cu ranile acoperite de viermi, iar acum da Spitalul de Arsi in judecata. Ce le transmite femeia medicilor


Ultimul update: Luni 25 Iulie 2016 03:11
Data publicarii: Vineri 22 Iulie 2016 12:41
Categorie: Stiri Sanatate

Rudele barbatului care s-a stins in Spitalul de Arsi cu larve pe el, au fost audiate vineri de politistii de la Serviciul Omoruri.

Anchetatorii fac investigatii dupa ce in presa au aparut imagini cu bietul om neajutorat. Revoltata, familia acestuia cere despagubiri atat de la institutia sanitara cat si de la medicii care l-au avut in grija.

Fiica lui Tudor Badea, pacientul filmat cu larve pe el in timp ce era internat la sectia de terapie intensiva a spitalului de Arsi, a fost audiata in dosarul mortii tatalui ei. "Sa le fie rusine. Nu si-au facut datoria”, a spus femeia.

Fiica pacientului s-a declarat revoltata de cele intamplate in spital si ii considera pe medici ca principalii vinovati de moartea tatalui. Nu intelege de ce nu a fost bine ingrijit cand scopul pentru care omul se afla in spital era tocmai acesta: sa fie vindecat de ranile suferite dupa ce butelia i-a explodat in locuinta.

Deocamdata rudele nu au anuntat ce suma vor sub forma de despagubire. Ramane de vazut si daca politistii vor acuza pe cineva anume.

In acelasi spital o femeie a primit o grupa de sange gresita. Aceste cazuri scandaloase si multe altele l-au determinat pe seful statului sa reactioneze.

Klaus Iohannis, presedintele României: "Ne confruntam cu tot mai multe amenintari la adresa sanatatii publice, nu mai este timp de pierdut. Cred ca e momentul sa actionam acum printr-o asemenea abordare integrata."

In cazul spitalului de Arsi sectia de terapie intensiva a fost inchisa dupa ce ministrul Vlad Voiculescu a facut un control in miez de noapte. Intre timp Ministerul Sanatatii a alocat 100 de mii de euro pentru igienizare dezinfectie si reparatii. Totul ar trebui rezolvat in 30 de zile .

Primaria sectorului 1 a anuntat vineri ca vireaza 300 de mii de euro Spitalului de Arsuri pentru renovarea in intregime a sectiei de terapie intensiva. Ajutorul financiar ar trebui sa grabeasca punerea in functiune a sectiei.

Dramatic este ca si alte institutii sanitare din Bucuresti si din tara sunt deficitare la capitolul curatenie iar scandalurile legate de infectiile nozocomiale au ajuns la ordinea zilei.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO