Medicul care voia să devină brancardier, respins. Motivul birocratic invocat

25-07-2018 17:44


Adrian Dărăbanțiu

Medicul arădean cu peste 30 de ani de experienţă care şi-a depus dosarul pentru a deveni brancardier a fost respins dintr-un motiv birocratic.

Potrivit Aradon, candidatura medicului de familie Adrian Dărăbanţiu la unul din cele 8 posturi de brancardier scoase la concurs de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost respinsă. Medicul îşi depusese dosarul pentru a obţine un salariu aproape dublu decât cel pe care îl are acum, după 31 de ani de activitate, şi pentru a protesta „faţă de diferenţele salariale uriaşe din sistemul sanitar

Motivul respingerii: Potrivit Comisiei de concurs, „domnul Dărăbanţiu Adrian-Dan nu a prezentat adeverinţă medicală cu avizul unui medic psihiatru, ci doar un certificat medical în copie”. Doctorul a declarat că va contesta rezultatul probei de selecţie a dosarelor întrucât documentul medical pe care l-a depus este peste adeverinţa medicală vizată de psihiatru. În plus, el susţine că a prezentat formularul în original, însă cei care i-au preluat dosarul au spus că ei nu reţin documentele originale şi au făcut o copie pe care au pus-o la dosar, returnându-i originalul.

Adrian Dărăbanţiu, care este şi preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Arad, a luat decizia după ce a studiat grila de salarizare din SCJU şi a vorbit cu angajaţi de aici, aflând că veniturile sunt mult mai mari decât ale medicilor de familie.
„Un brancardier poate primi în mână chiar peste 4.000 de lei, iar eu după 31 de ani de activitate, rămân în mână cu jumătate din această sumă, deşi am un cabinet medical peste medie ca mărime, cu aproximativ 2.500 de pacienţi. Am colegi care au 1.500 de pacienţi, iar cabinetul lor încasează în jur de 10.000 lei lunar, deci medicul pleacă acasă cu mai puţin de 2.000 de lei pe lună, chiar 1.500 lei, după ce şi-a plătit angajaţii, a achitat facturile şi toate taxele”, a spus Dărăbanţiu.

Sursa: Aradon

VIDEO PROTVPLUS.RO