Maternitatea din Buzau, inaugurata a treia oara. De ce nu a functionat constructia de 18 MIL.euro, desi era gata de 4 ani

Ultimul update: Duminica 22 Mai 2016 07:09
Data publicarii: Joi 19 Mai 2016 17:09
Categorie: Sanatate

Maternitatea din Buzau, prezentata in campania electorala de acum 4 ani drept cel mai mare spital construit in Romania dupa 1989, a fost inaugurata joi, pentru a treia oara.

Evenimentul a fost lipsit de festivismul de altadata, iar ambulantele au adus primele paciente, care au si fost internate acolo. Finalizata in 2012, clinica a stat nefolosita in tot acest timp, desi autoritatile au cheltuit pentru ea 18 milioane de euro.

Constructia maternitatii din Buzau a fost finalizata cu cateva saptamani inainte de alegerile locale de acum patru ani. Prima ei inaugurare a fost facuta de fostul presedintele al Consiliului Judetean, Victor Mocanu. Autoritatile au folosit pentru eveniment aparatura medicala inchiriata, iar spitalul nu a functionat niciun moment.

Ulterior s-a aflat ca preturile de inchiriere erau mult mai mari decat cele de pe piata, iar curtea de conturi si parchetul au deschis anchete. Cea de a doua inaugurare a avut loc in urma cu o luna. Nici atunci spitalul nu a fost deschis pentru pacienti, pentru ca procedurile de ingienizare si dezinfectie nu erau finalizate. Abia joi au fost facute primele internari.

La primele ore ale diminetii, lauzele impreuna cu pruncii lor si gravidele internate in vechea maternitate din Buzau a fost urcate in cate o ambulanta si transferate in noua clinica. Pentru ca totul sa mearga repede, politistii au restrictionat traficul pe mai multe strazi din oras.

Aceasta imagine a starnit un val de ura impotriva celor 3 medici. Ce au facut cu bebelusul imediat dupa ce a venit pe lume

In noua maternitate au fost internate deja 23 paciente impreuna cu bebelusii lor. Sefii spitalului din Buzau au prezentat evenimentul ca pe o mare reusita - desi acesta s-a intamplat la 4 ani dupa ce clinica a fost inaugurata prima data.

Claudiu Damian, managerul spitalului din Buzau: "Suntem deosebit de emotionati si fericiti in acest moment. Toata lumea inclusiv cadrele medicale, asistentele, infirmierele, absolut tot personalul e emotionat. Totul este functional si asteptam mamicile sa vina sa nasca."

Noua maternitate era absolut necesara la Buzau. Cea veche functiona intr-o cladire darapanata, iar aparatura medicala de acolo era depasita. Nu doar pacientii asteaptau deschirea maternitatii, si ci doctorii.

Claudiu Serbanoiu, medic: "Am asteptat enorm, deci fiecare medic doreste sa lucreze intr-un cadru cat mai bun si daca ajungi sa lucrezi intr-un astfel de cadru este o mandrie pentru tine."

Antonina Gradinaru, medic: "Tot timpul am crezut ca am sa ma mut. In ultima vreme nu mai puteam sa fac o precizare cand anume dar tot timpul am sperat ca pana o sa ies la pensie o sa lucrez si aici."

A doua inaugurare a avut loc in urma cu o luna in prezenta oficialilor, iar pentru pacienti usile au fost deschise abia joi.

 

Cum arata maternitatea unde o cezariana poate costa si 500.000 de lire. O noapte acolo e mai scumpa decat la Ritz. VIDEO

Cum arata maternitatea unde o cezariana poate costa si 500.000 de lire. O noapte acolo e mai scumpa decat la Ritz. VIDEO

capuse

50 de oameni, înțepați de căpușe. Ce trebuie să faceți dacă sunteți mușcați

O nouă zi, un nou protest în Sănătate. Unele salarii au scăzut cu 1.000 de lei

Spitalul Marie Curie, o nouă victimă a chirurgului Burnei. Despăgubiri uriașe în cazul său

Un medic din Vrancea şi-a împărţit salariul cu infirmierele. ”Statul a luat de la necăjiți”

Cum puteți intra în posesia unui nou card de sănătate, dacă expiră

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat grevă generală pe 11 mai. Apelul către guvernanți

card

Primele carduri de sănătate expiră anul acesta. Ce trebuie să facă cei care le dețin

Cine este pacientul care a primit primul transplant pulmonar realizat în România

Zeci de angajați din Sănătate au protestat, miercuri, revoltaţi de scăderea salariilor

Urologii de la Spitalul din Craiova nu mai pot opera. Lipsesc două substanţe din rezerva unităţii medicale

Sorina Pintea: Scăderile de salarii la unii angajaţi din sănătate nu sunt "atât de dramatice"

Afecțiunile cu care se va confrunta 40% din populaţia lumii în 20 de ani. Avertismentul OMS