Gripa a făcut 19 morți. Numărul îmbolnăvirilor, peste așteptările autorităților


Ultimul update: Sambata 19 Ianuarie 2019 20:07
Data publicarii: Sambata 19 Ianuarie 2019 18:34
Categorie: Stiri Sanatate

Un nou deces de gripă a fost confirmat sâmbătă de Ministerul Sănătăţii: o femeie de 45 de ani din Ialomiţa, care suferea şi de alte afecţiuni.

Astfel bilanţul tragic a ajuns la 19 morţi, iar 4 dintre ei au fost doar în judeţul Arad. Autorităţile recomandă triajul în şcoli, grădiniţe şi spitale, iar cei care au simptome respiratorii să fie trimişi acasă.

Pe lângă faptul că suferea şi de alte afecţiuni, cea de a 19-a victimă nu îşi făcuse vaccinul gripal, deşi medicii recomandă acest lucru mai ales în cazul celor cu boli cronice.

La nivel naţional, situaţia nu arată bine. Cea mai recentă raportare a autorităţilor indică 1155 de cazuri de gripă doar în ultima săptămână. Dacă ne uităm la aceeaşi perioadă a anului trecut, atunci se înregistrau 80 de cazuri şi 3 decese.

Săptămâna care se încheie a fost declarată săptămâna epidemică, asta înseamnă un număr cu 20% mai mare de îmbolnăviri decât se aşteptau autorităţile în această perioadă. Cele mai multe sunt în Bucureşti 142.

Din această cauză, în spitale au fost restricţionate vizitele sau chiar interzise în anumite secţii. Mai mult, conform normelor stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după 3 astfel de săptămâni se poate declara epidemie, care poate impune închiderea şcolilor şi a grădiniţelor aşa cum se întâmplă la vecinii bulgari.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Încă o persoană a murit din cauza gripei. Bilanțul negru al victimelor a ajuns la 19
România, în pragul unei epidemii de gripă. Bilanţul negru al deceselor a ajuns la 18
Bilanțul deceselor din cauza gripei a crescut la 18
VIDEO PROTVPLUS.RO