Manager Spital Arad: Deschidem o secţie şi în mai puţin de 24 de ore este plină

ambulanta

Managerul interimar al spitalului Judeţean Arad, Florina Ionescu, afirmă că unitatea face mari eforturi pentru a suplimenta numărul de paturi pentru pacienţii cu coronavirus.

”Deschidem o secţie şi, în mai puţin de 24 de ore, este plină, iar marea majoritate a pacienţilor necesită oxigen”, a transmis managerul.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad anunţă, joi seară, că a suplimentat numărul de paturi pentru pacienţii pozitivi COVID-19, cu 55 în secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie.

”Aseară, toate secţiile puse la dispoziţia pacienţilor infectaţi cu SARS CoV-2 - cu un total de 256 de paturi - au devenit neîncăpătoare. Azi avem 261 de pacienţi internaţi pe secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dintre care 37 sunt la terapie intensivă. Ne aflăm în situaţia în care deschidem o secţie şi, în mai puţin de 24 de ore, este plină, iar marea majoritate a pacienţilor necesită oxigen. Sperăm ca săptămâna aceasta să ne putem descurca cu aceste locuri din Ortopedie”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad, conform news.ro.

Reprezentanţii spitalului au prcizat că, pentru pacienţii care necesită intervenţii în regim de urgenţă în Secţia Clinică Ortopedie, sunt disponibile 25 de paturi, în cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică, situat în partea dreaptă a Ortopediei.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

”Doar în al doilea val al pandemiei spitalul a mai fost nevoit să interneze pacienţi pozitivi şi în Ortopedie. Atunci am pregătit circuitele medicale necesare pentru a putea trata atât pacienţi COVID-19 cât şi pacienţi cu afecţiuni ortopedice, circuite care au fost păstrate, ceea ce ne-a ajutat să deschidem o parte a secţiei în circuit COVID-19, într-un timp foarte scurt. Astfel, secţia este împărţită în două aripi: una cu 55 de paturi pentru pacienţii pozitivi şi una cu 25 de paturi pentru pacienţii care se prezintă la spital cu afecţiuni ortopedice şi alte cinci pentru pacienţii care necesită îngrijirea echipei medicale a Compartimentului de Chirurgie Plastică. Un plus pentru noi îl reprezintă faptul că fiecare pat din cadrul acestei secţii este dotat cu priză de oxigen, în condiţiile în care aproape toţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS CoV-2 necesită oxigen”, a transmis, la rândul său, dr. Lenuţa Timiş, director medical SCJU Arad.

Aceasta cere cetăţenilor care acuză probleme medicale să se prezinte la cabinetele medicale din ambulatoriu ale unităţii sanitare.

”Acestora li se vor efectua investigaţiile medicale iar dacă în urma evaluării pacientul necesită intervenţie de urgenţă, aceasta se va efectua, de îndată”, a mai explicat directorul medical.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Răspunsul dat de un bărbat cu Covid, dependent de oxigen, întrebat dacă se va vaccina după vindecare
Răspunsul dat de un bărbat cu Covid, dependent de oxigen, întrebat dacă se va vaccina după vindecare

Inevitabilul s-a produs. Responsabilii din sănătate confirmă că România este în scenariul negru în care a fost Italia anul trecut.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.