Gripa continua sa faca victime in Romania. Inca 3 decese cauzate de virusul AH3N2, in ultima saptamana

Ultimul update: Duminica 29 Ianuarie 2017 07:16
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2017 17:08
Categorie: Sanatate
ambulanta

Alte trei persoane au murit dupa ce au facut gripa, in ultima saptamana. Numarul victimelor a ajuns astfel la 12, dupa ce in 11 din cazuri a fost confirmat virusul AH3N2, considerat de specialisti mai agresiv decat AH1N1, pandemic.

Niciunul dintre bolnavi nu fusese vaccinat, a anunta, joi, Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), potrivit News.ro.

Cele trei decese din saptamana 16-22 ianuarie au fost confirmate la persoane cu Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), in acest interval fiind inregistrate 20 de cazuri de infectii respiratorii severe.

Pe grupe de varsta, cele mai multe victime, adica noua, au peste 65 de ani, restul, respectiv cate un caz, fiind la grupele 0-1 an, 15-49 ani si 50-64 ani.

Opt dintre victime erau de sex feminin, iar patru masculin, iar 11 dintre persoanele decedate (92 la suta) au avut conditii medicale pre-existente.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, niciuna din persoanele decedate nu fusese vaccinata.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei si a Infectiilor Respiratorii Acute Severe si pana la 24 ianuarie, au fost confirmate in laborator 352 cazuri de gripa, din care 295 cazuri tip AH3N2, 52 de cazuri tip A nesubtipate si cinci cazuri tip B.

Activitatea gripala a evoluat cu intensitate medie, mentinandu-se tendinta de extindere regionala in zona de sud-est (Bucuresti, Constanta, Olt, Dambovita), zona de nord-est (Iasi, Suceava, Botosani, Neamt), cu raspandire locala (Alba, Bihor, Cluj, Brasov, Sibiu) si cazuri sporadice in unele judete.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 82.446, cu 4,4 la suta mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (78.945).

Pana in 22 ianuarie, la nivel national au fost vaccinate 477.662 de persoane prin programul gratuit al Ministerului Sanatatii, precizeaza CNSCBT.

ambulanta Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Noua oameni au murit din cauza gripei, iar 100.000 au viroze respiratorii. Recomandarea medicilor pentru a nu ne imbolnavi
Noua oameni au murit din cauza gripei, iar 100.000 au viroze respiratorii. Recomandarea medicilor pentru a nu ne imbolnavi
Trei noi decese din cauza gripei. Numarul persoanelor care au murit din cauza bolii a ajuns la noua
Trei noi decese din cauza gripei. Numarul persoanelor care au murit din cauza bolii a ajuns la noua
De 60 DE ORI mai multe cazuri de gripa in aceasta iarna fata de cea precedenta. 4 oameni, rapusi de boala saptamana trecuta
De 60 DE ORI mai multe cazuri de gripa in aceasta iarna fata de cea precedenta. 4 oameni, rapusi de boala saptamana trecuta
VIDEO PROTVPLUS.RO
copil spital
Copiii cu cancer, tratați în condiții grele. Cum îi puteți ajuta
Bacterie foarte periculoasă, descoperită la un spital din Teleorman
Tratament extins pentru boala care ucide zilnic, în România, 4 oameni
Sorina Pintea, despre controalele la maternități: „Nu sunt mulțumită”
Primul spital de oncologie pediatrică. "Pentru pacient e mai grea umilinţa decât boala"
Spectacol pentru copiii grav bolnavi de la Fundeni oferit de medici și asistente
Spital 1
Coșmarul prin care trec în spital 30 de copii bolnavi de cancer. Cum îi puteți ajuta
Un bărbat de 42 de ani salvează cinci vieți după moarte
Ministrul Sănătăţii: "Au fost acreditate spitale insalubre". Cum e plătită instituţia de evaluare
A început livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă. Mesajul transmis de Raed Arafat
Doar 23 de spitale din 147 evaluate îndeplinesc condiţiile de acreditare
Sorina Pintea: 34 de cazuri confirmate cu stafilococ auriu la copii născuţi la Maternitatea Giuleşti