Greva spontana la centrul de neuropsihiatrie din Targu Jiu. Nemultumirile angajatilor cu privire la conditii si salarii

Ultima actualizare: 10-09-2015 01:01

Greva spontana luni dimineata la centrul pentru ingrijirea bolnavilor cu probleme neuropsihiatrice din Targu Jiu.

Angajatele se plang ca sunt prea putine pentru cei 170 de pacienti internati acolo si de multe ori un cadru medical trebuie sa aiba grija chiar si de 6 persoane deodata.

In plus, personalul sustine ca nu exista materiale sanitare suficiente: comprese, vata sau clor. Mai mult, in ultima vreme, institutia se confrunta cu probleme in a asigura chiar si masa bolnavilor.

In Complexul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Adulti Balteni sunt internate peste 170 de persoane. Cei care trebuie sa ii ingrijeasca spun insa ca le este foarte greu sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu. Este prea putin personal, salariile sunt foarte mici iar din centru ar lipsi lucruri elementare.

"Nu avem nici comprese, nici vata pentru o injectie, medicamente nu sunt pentru aparatul de urgente, antiinflamatorii nu sunt, doar paracetamol este, care e de mult", a spus o angajata.

Iuliana Romanescu, angajata: "Daca veniti pe sectie nu avem clor, hartie igienica, nu avem cu ce sa ne desfasuram activitatea."

Luiza Cretu, angajata: "Sa ne plateasca si pe noi ca infirmiere, vrem si noi calificare, si cei de pe strada iau spor de rusine, noi de ce nu am merita . Ne platesc ca si muncitor necalificat, cu 6,2 milioane."

De parca nu ar fi suficiente probleme, firmele de catering refuza sa mai aduca hrana pentru ca primesc prea putini bani.

Dumitru Cotruna, director DGASPC Gorj: "Eu am asistat joi la servirea mesei, pentru ca s-a adus ciorba la ora 11 si a fost fataiala cu felul 2. S-a stricat ciorba, a stat doua ore in caldura. Fataiala a fost ca au adus carnati neprajiti sau nu stiu cum si i-au returnat ca in contract spune ca in doua ore trebuie sa schimbe mancarea."

Greva spontana a tinut doua ore. Nu este exclus, spun angajatii, ca astfel de proteste sa se repete in zilele urmatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO