Fetița femeii din Adjud, care a murit de Covid-19 la doar o zi după ce a născut-o, a fost externată

×
Codul embed a fost copiat

O urmă de speranţă, în prag de sărbători, pentru o familie greu încercată din Adjud, judeţul Vrancea.

Fetiţa femeii de 28 de ani, care a încetat din viaţa la numai o zi după ce a născut-o, din cauza Covid-19, a fost externată astăzi din maternitatea din Galaţi.

Naș de botez îi va fi managerul Serviciului de Ambulanţă Vrancea, care a şi mers astăzi, alături de tată, să ducă bebeluşa acasă.

Încărcat de cadouri, managerul Ambulanței Vrancea, alături de soţie, a venit astăzi, la prânz, la poarta maternităţii din Galaţi. Vizibil emoţionat, de abia aştepta să o ţină în braţe pe fetiţă.

Vitalie Bețișor, managerul Ambulanței Vrancea: „Am decis să facem un gest pentru familia greu încercată în pragul sărbătorilor. O să fim un fel de părinţi spirituali, de acum încolo, a micuţei. Important e să fie sănătoasă, să crească frumos şi să îi fim alături toată viaţa”.
Reporter: „Ce i-aţi adus acolo, dacă nu suntem prea indiscreţi?”
Vitalie Bețișor: „Ce se poate aduce la un copil nou-născut. Ceva simbolic pentru casă şi pentru o creştere bună”.

Şi mai emoţionat a fost tatăl fetiţei, asistent medical de meserie, care trece printr-o perioadă extrem de dificilă. De mai bine de o săptămână aştepta să îşi externeze copilul.

George Paiu, tatăl fetiţei: „Mi s-a spus că este bine. Este sănătoasă, momentan. Sper în continuare să fie la fel. Şi sunt emoţionat. Vă daţi seama, e pentru prima oară când îmi ţin copilaşul în braţe”
Reporter: „Ce nume alegeţi?”
George Paiu: „Carina Ştefania”.

Carina Ştefania, din nefericire, nu îşi va cunoaşte niciodată mama. Tragedia Mirelei Paiu a lovit întreaga familie fulgerător. Era deja însărcinată în 35 de săptămâni când a fost diagnosticată cu Sars-CoV-2. Medicii au hotărât că este mai prudent să o trimită la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi, pentru a fi sub supraveghere permanentă.

A născut prin operaţie cezariană o fetiţă sănătoasă, de 2.600 de grame, care a avut diagnostic negativ la Sars-Cov-2. Mama ei, însă, s-a stins la numai o zi după naştere, în maternitate, deşi evoluţia stării ei de sănătate părea să fie bună. Tatăl nu înţelege cum s-a putut întâmpla aşa ceva. A cerut să fie făcută autopsia şi a depus o reclamaţie la poliţie.

Comisar șef Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați: „În urma sesizării, poliţiştii au întocmit un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neglijenţa în serviciu şi, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs decesul persoanei în cauză”.

Comisia de Analiză de la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi nu a constatat nereguli în asigurarea actului medical.

Dr. Costinela Georgescu, managerul Maternităţii „Buna Vestire”, Galaţi: „Concluzia comisiei a fost că, pe toată perioada spitalizării, pacianta a beneficiat de o conduită medicală corectă şi de o îngrijire corespunzătoare ptologiei acesteia. Mai mult, ieri a fost sesizat şi consiliul etic al spitalului, care va analiza dacă vorbim despre un incident de etică, dacă au fost respectate drepturile pacientei, principiile morale şi deontologice”.

Micuţa Carina Ştefania a fost aşteptată astăzi acasă şi de sora ei mai mare, în vârstă de 5 ani.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Întâmplare ireală la Hamburg! S-au auzit gemetele unei femei în timpul tragerii la sorți pentru grupele EURO 2024! Reacția sălii
VIDEO Întâmplare ireală la Hamburg! S-au auzit gemetele unei femei în timpul tragerii la sorți pentru grupele EURO 2024! Reacția sălii
Citește și...
Cod portocaliu şi galben de inundaţii pe râuri din judeţele Prahova, Buzău, Vrancea şi Dâmboviţa
Cod portocaliu şi galben de inundaţii pe râuri din judeţele Prahova, Buzău, Vrancea şi Dâmboviţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Prahova, Buzău şi Vrancea, care va fi valabilă până duminică la amiază.

Recomandări
Motivul pentru care un nou armistițiu între Israel și Hamas pare imposibil în acest moment. Planurile evreilor și dorința SUA
Motivul pentru care un nou armistițiu între Israel și Hamas pare imposibil în acest moment. Planurile evreilor și dorința SUA

Un nou armistițiu în Fâșia Gaza este tot mai îndepărtat, după ce Israelul și-a chemat acasă negociatorii care discutau cu Hamas, în Qatar, posibilitatea unei pauze în conflict.

"Doamne, fereste! Acum nu mai scăpăm". Mărturii din Bistrița-Năsăud, acolo unde viiturile au făcut prăpăd

Mai multe localități din Bistrița-Năsăud au fost lovite, sâmbătă, de viituri. A fost Cod Roșu de inundații în zonă, după ce ploile abundente și zăpada topită au umflat două râuri.

Atac armat în Paris. O persoană a fost ucisă, iar alte două rănite. Agresorul a strigat
Atac armat în Paris. O persoană a fost ucisă, iar alte două rănite. Agresorul a strigat "Allah Akbar" | VIDEO

O persoană a fost ucisă și alte două rănite, sâmbătă seara, în Paris, în apropierea Turnului Eiffel, într-un atac cu cuţitul şi ciocanul.