Fetița femeii din Adjud, care a murit de Covid-19 la doar o zi după ce a născut-o, a fost externată

22-12-2020 17:30


O urmă de speranţă, în prag de sărbători, pentru o familie greu încercată din Adjud, judeţul Vrancea.

Fetiţa femeii de 28 de ani, care a încetat din viaţa la numai o zi după ce a născut-o, din cauza Covid-19, a fost externată astăzi din maternitatea din Galaţi.

Naș de botez îi va fi managerul Serviciului de Ambulanţă Vrancea, care a şi mers astăzi, alături de tată, să ducă bebeluşa acasă.

Încărcat de cadouri, managerul Ambulanței Vrancea, alături de soţie, a venit astăzi, la prânz, la poarta maternităţii din Galaţi. Vizibil emoţionat, de abia aştepta să o ţină în braţe pe fetiţă.

Vitalie Bețișor, managerul Ambulanței Vrancea: „Am decis să facem un gest pentru familia greu încercată în pragul sărbătorilor. O să fim un fel de părinţi spirituali, de acum încolo, a micuţei. Important e să fie sănătoasă, să crească frumos şi să îi fim alături toată viaţa”.
Reporter: „Ce i-aţi adus acolo, dacă nu suntem prea indiscreţi?”
Vitalie Bețișor: „Ce se poate aduce la un copil nou-născut. Ceva simbolic pentru casă şi pentru o creştere bună”.

Şi mai emoţionat a fost tatăl fetiţei, asistent medical de meserie, care trece printr-o perioadă extrem de dificilă. De mai bine de o săptămână aştepta să îşi externeze copilul.

George Paiu, tatăl fetiţei: „Mi s-a spus că este bine. Este sănătoasă, momentan. Sper în continuare să fie la fel. Şi sunt emoţionat. Vă daţi seama, e pentru prima oară când îmi ţin copilaşul în braţe”
Reporter: „Ce nume alegeţi?”
George Paiu: „Carina Ştefania”.

Carina Ştefania, din nefericire, nu îşi va cunoaşte niciodată mama. Tragedia Mirelei Paiu a lovit întreaga familie fulgerător. Era deja însărcinată în 35 de săptămâni când a fost diagnosticată cu Sars-CoV-2. Medicii au hotărât că este mai prudent să o trimită la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi, pentru a fi sub supraveghere permanentă.

A născut prin operaţie cezariană o fetiţă sănătoasă, de 2.600 de grame, care a avut diagnostic negativ la Sars-Cov-2. Mama ei, însă, s-a stins la numai o zi după naştere, în maternitate, deşi evoluţia stării ei de sănătate părea să fie bună. Tatăl nu înţelege cum s-a putut întâmpla aşa ceva. A cerut să fie făcută autopsia şi a depus o reclamaţie la poliţie.

Comisar șef Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați: „În urma sesizării, poliţiştii au întocmit un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neglijenţa în serviciu şi, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs decesul persoanei în cauză”.

Comisia de Analiză de la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi nu a constatat nereguli în asigurarea actului medical.

Dr. Costinela Georgescu, managerul Maternităţii „Buna Vestire”, Galaţi: „Concluzia comisiei a fost că, pe toată perioada spitalizării, pacianta a beneficiat de o conduită medicală corectă şi de o îngrijire corespunzătoare ptologiei acesteia. Mai mult, ieri a fost sesizat şi consiliul etic al spitalului, care va analiza dacă vorbim despre un incident de etică, dacă au fost respectate drepturile pacientei, principiile morale şi deontologice”.

Micuţa Carina Ştefania a fost aşteptată astăzi acasă şi de sora ei mai mare, în vârstă de 5 ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO