Fetiță cu leucemie în moarte cerebrală după ce a făcut gripă. Ar fi luat virusul din spital


Ultimul update: Miercuri 30 Ianuarie 2019 20:06
Data publicarii: Miercuri 30 Ianuarie 2019 18:01
Categorie: Stiri Sanatate

În plină epidemie de gripă, sălile de aşteptare de la Unităţile de Primiri Urgențe sunt arhipline. Cazurile grave au prioritate, iar ceilalţi pacienţi trebuie să aştepte uneori cu orele până le vine rândul.

În aceste condiţii cresc şansele de îmbolnăvire.

O mamă din Olt, de pildă, spune că fiica ei a luat gripa pe holurile de la Marie Curie. Cea mică, diagnosticată cu leucemie şi sindrom Down, ar fi stat 8 ore până că medicii să o investigheze. Acum este în moarte cerebrală.

Fata de 3 ani a ajuns la Spitalul "Marie Curie” acum 9 zile, după ce a avut o reacţie alergică, iar doctorii din Olt i-au prescris un tratament care i-a nemulţumit pe părinţi.

În instituţia medicală din Bucureşti, cea mică a fost plimbată prin mai multe cabinete, susţine mama ei, dar pentru că existau şi alte cazuri a aşteptat ore în şir pe holuri.

Paula Voinea, mama fetei: "I-au recoltat analize şi am aşteptat după rezultat în sală, acolo. M-au ţinut 8 ore. Într-un final, după 8 opre, mi-au zis "mergeţi cu ea la Fundeni". La Fundeni mi-au zis că nu pot să mă interneze, că nu am bilet de trimitere."

Între timp, fata a început să facă febră, iar părinţii au dus-o la Spitalul din Slatina.

Doctorii au diagnosticat-o cu gripă şi pentru că starea ei era tot mai gravă, au trimis-o la Craiova unde, după câteva ore, a intrat în moarte clinică.

Andrei Ștefănescu, director medical Spitalul Slatina: "Fiind un organism firav, s-a suprapus şi gripa şi noi neavând resursele medicale pentru o boală aşa complexă şi boala onco-hematică, am decis să o transferăm într-un spital care are toate aceste resurse."

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt Spitalul Județean Craiova: "Se află în continuarea în clinica de terapie intensivă, este în stare gravă. Este intubată şi ventilată mecanic. Se continuă investigaţiile, copilul a fost testat pentru gripă şi s-a confirmat că este suferind de gripă de tip A."

Părinţii cred că fiica lor a luat virsurul gripal cât a stat pe holurile spitalului "Marie Curie".

Paula Voinea, mama: "Erau copii care strănutau, ea este un copil sociabil, luasem o trusă medicală de jucărie să nu se plictisească... A consultat copiii, era lipicioasă.”

La Unitatea de Primiri Urgenţe de la "Marie Curie" şi astăzi zeci de părinţi cu copii în braţe aşteptau să le vină rândul să intre în cabinetele medicilor. Deşi este epidemie de gripă, măsurile de prevenţie erau minime.

Copiii care tuşeau stăteau la un loc cu cei care aveau alte simptome, iar adulţii care îi însoţeau nu se protejau cu masc[.

Pe de altă parte, cei din Conducerea Spitalui Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" au cerut un raport de la medicii care s-au ocupat de cazul fetiţei din Olt.

Până la finalizarea anchetei, au refuzat să facă alte comentarii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut la 58. Cine sunt ultimele 2 victime
Epidemie de gripă în România. Anunțul oficial făcut de Ministrul Sănătății
VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30