Falsul doctor cu 7 specializări la 26 de ani. Ce i-a făcut unei femei care a venit la RMN

Ultima actualizare: 27-02-2019 19:55

Încă un şarlatan care pretindea că e doctor a fost depistat în Bucureşti.

Este un tânăr de 26 de ani, care pretindea că este medic specialist în ortopedie, medicină generală dar şi alte specializări şi consulta pacienţi într-un cabinet particular. Poliţiştii i-au dat de urmă după ce a păcălit o femeie, pe care a minţit-o că i-a făcut un RMN, pentru care a şi plătit. În cabinet, oamenii legi au găsit stampile şi diplome despre care cred că sunt false.

Numele tânărului nu apare în bazele de date ale vreunei facultăţi de medicină, spun anchetatorii. Suspectul a fost arestat.

Ionuţ Grigore are 26 de ani şi îşi racola clienţii pe Internet. Se prezentă drept medic specialist în ortopedie şi traumatologie. Nu erau însă singurele specializări. Falsul medic scria că are competenţe şi în Homeopatie, Medicina holistică, Psihologie, Chiropraxie şi analize computerizate. Îşi chema clienţii în sectorul 3, pe Bulevardul Energeticienilor, acolo unde îşi închiriase un spaţiu.

Cabinetul aşa zisului medic era la parterul unei clădiri. Aici a venit şi o femeie de 34 de ani care credea că o să fie consultată de un medic ortoped. Acesta a păcălit o că îi face un RMN. Pacienta şi a dat seama că este ceva în neregulă abia atunci când a ajuns într-un spital de stat.

Acolo adevăraţii medici i-au spus că fişa imagistică este o invenţie şi că de fapt nu i-a fost făcut niciodată RMN-ul pentru care a plătit câteva sute de lei. Femeia a mers apoi la poliţie. După ce au strâns probe, poliţiştii l-au reţinut pe Ionuţ Grigore şi în această seară bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Diana Sarca, Poliţia Capitalei: "Din cabinetul lui s-au ridicat stapile, certificate, diplome despre care avem suspiciunea rezonabilă că sunt false. Am contactat autorităţile abilitate iar numele lui nu a apărut în registrele niciunei facultăţi în domeniu.”

Poliţiştii îi roagă pe cei care îl recunosc pe Ionuţ Grigore şi au fost consultaţi ori trataţi de el să meargă la secţia 11 de poliţie şi să depună plagere. Tânărul este cercetat pentru înşelăciune, exercitarea unei profesii fără drept, falsificare de instrumente oficiale şi fals material.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO