Efectele periculoase asupra organismului ale bauturilor energizante, conform unui studiu din SUA

07-09-2013 21:37

bauturi energizante

Expertii Universitatii Rutgers din SUA au emis un comunicat de presa prin care explica efectele periculoase pe care consumul in exces al bauturilor energizante le-ar putea avea asupra organismului.

Studiul, preluat de catre publicatia americana

NYDailynews.com

, vorbeste despre consumul de bauturi energizante atat la copii, cati si la adultii care duc o activitate fizica intensa.

"Aceste bauturi sunt facute pentru adulti", spune Bruce Ruck, directorul dscolii medicale Rutgers. "Cand tinerii beau bauturi energizante, consuma o cantitate de cafeina mult prea mare pentru masa lor musculara. In cel mai fericit caz, acestia ajung deliranti, iar pentru parinti ar putea fi dificil sa-i controleze."

"Copiii ar putea insa avea probleme mari in a mai adormi si ar putea experimenta senzatii de tremur, anxietate, agitatie, palpitatii ale inimii, greata sau chiar voma. In cel mai rau caz, ar putea avea un puls al inimii mult prea ridicat si ar putea suferi chiar crize."

In acest studiu, scrie sursa citata "expertii ii avertizeaza pe parinti sa trateze bauturile energizante asa cum o fac cu medicamentele, asezandu-le in rafturi ascunse de la vedere si sa urmareasca cu atentie modul in care sunt consumate astfel de bauturi."

O alta problema semnalata de medicii experti ai Universitatii Rutgers este consumul acestor bauturi si apoi trecerea la o activitate fizica intensa: "E varsta la care elevii de liceu si studentii incep sa aiba cea mai intensa activitate. Uneori, folosirea acestor bauturi in exercitii fizice pe temperaturi ridicate ar putea produce situatii fatale."

Conform unui raport realizat in SUA, aproximativ 50% dintre adolescenti consuma regulat bauturi energizante.

 

Citeste si: Apple da lovitura. Samsung nu mai are nicio sansa sa ia fata iPhone dupa aceasta miscare

Dupa 15 ani in inchisoare, a dat lovitura in afaceri. Povestea detinutului cu un business de 50 mil. dolari

Pretul platit pentru viata virtuala. Efectele negative ale evolutiei tehnologice asupra creierului si vietii sociale

Sursa: nydailynews.com

Tags: sua, energizante,


VIDEO PROTVPLUS.RO