"E OK". Un gest simplu, in circumstante incredibile. Femeia era operata pe creier

Ultima actualizare: 24-10-2012 07:34
operatie pe creier

In timp ce Victoria Best schiteaza un zambet si face semnul prin care asigura ca totul e in regula, un neurochirurg ii indeparteaza o tumoare de patru centimetri de pe creier.

Si la numai cateva minute dupa acest moment, Victoria, o femeie de 43 de ani, statea de vorba cu nepoata ei de doi ani, iar o asistenta o supraveghea de la distanta.

Victoria a fost operata in Southampton General Hospital, o clinica renumita din Marea Britanie, de neurochirurgul Paul Grundy, un adept al interventiilor chirurgicale “pe viu”.

Chiar si in Marea Britanie sunt foarte putini medici care opereaza astfel, insa metoda este recunoscuta pentru recuperarea mult mai rapida a pacientului. Asta pentru ca nu trebuie sa se lupte cu efectele puternice ale anesteziei generale, iar unii din ei chiar merg acasa in ziua operatiei.

Fotografia care i-a SALVAT viata! Diferenta dintre doua surori gemene, vizibila doar in aceasta imagine

Cand a auzit care sunt beneficiile operatiei “pe viu”, Victoria a acceptat procedura. Dar cu o zi inainte a admis ca este terifiata ce ceea ce urma sa i se intample. Chiar si sotul ei i-a spus ca a facut o greseala incredibila.

A doua zi, insa, in timpul operatiei, Victoria a tinut sa-i asigure pe toti ca se simte bine facand semnul "OK".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO